PRESSEN OG ØJENAKUPUNKTUR

Pressen og AcuNova

Der har været mange hundreder avis- og ugebladsartikler og over 200 radio- og tv-programmer i ind- og udland om vores behandling af blinde og svagsynede. Vi bringer her nogle uddrag fra disse artikler, samt nogle få eksempler, der ikke har været omtalt. Tallet i () er alderen på patienten.

Jeg er akupunktør. Håndværker. Jeg har ikke lært forskning på noget universitet, så derfor har jeg måttet finde ud af det selv. Det begyndte i 1988. I starten hjalp vi cirka 25% af øjenpatienterne. Det er bedre end kinesisk akupunktur, men absolut ikke godt nok efter mine forestillinger. Så derfor gik jeg i gang med at undersøge, om der var andre og bedre måder at gøre det på. Og det er netop ordbogens definition på forskning.

De første år var jeg ikke var klar over, at det jeg gik og lavede var forskning. Først startede jeg med at eksperimentere med punkterne under fødderne. Jeg fandt ud af, at hvis jeg flyttede dem en ½ cm cirka, og placerede dem over leddene, var resultatet bedre, end ved de gamle steder. Det var meget opløftende. Det betød, at der var chance for, at det kunne blive endnu bedre.
Den første total blinde patient jeg helbredte hed Kirsten. Det var en fantastisk oplevelse. Allerede efter den første behandling, var hun i stand til at se – ikke tydeligt – hun havde det man kalder fingersyn. Det rygtedes. Der var en hel del omtale af Kirstens behandling hos os i radio, avis og ugeblade. Her er lidt af omtalen:

Se & Hør:
Endelig kunne Kirsten SE sit barnebarn.
I 1981 blev Kirsten (77) ramt af en blodprop i hjernen. Oven i det fik hun hjerneblødning to gange. En virus gjorde tragedien fuldkommen. Synsnerven tog skade og den gamle kvinde blev total blind. Redningen kom sidst i november. En god veninde kom glædestrålende på besøg: “Jeg er blevet kureret for min øjensygdom hos en akupunktør i Aulum, og jeg har bestilt tid til dig Kirsten.”
Efter nogle få behandlinger begyndte synet pludselig at komme igen. Siden er det gået stadig fremad, og da SE & HØR overværede en behandling hos akupunktøren, kunne Kirsten se en flue flyve rundt oppe under loftet.

Som sagt kom der rigtig mange øjenpatienter på grund Kirsten. Det er klart, at jeg ville gøre mit yderste for at hjælpe dem så godt som muligt. Så derfor prøvede jeg hele tiden noget nyt. Jeg gjorde det på den måde, at hver måned prøvede jeg ét nyt punkt. Jeg behandlede altså ét nyt punkt med akupunktur hver måned. Ved månedens slutning vurderede jeg resultaterne, og hvis de var bedre end sidste måned, tog jeg det pågældende punkt ind som standard-behandling. Hvis resultaterne var de samme som sidste måned, forkastede jeg det punkt, og prøvede et nyt punkt måneden efter igen. Det var en spændende tid, især i starten – en meget spændende tid.

Der kunne gå måneder, hvor resultaterne forblev på samme niveau, for så lige pludselig at lave kvante-spring, når jeg fandt et punkt, der var meget potent. Jeg opsøgte også kollegaer fra hele verden, deltog i kongresser for at høre, om der var andre, der arbejdede med øjne. Om der var nogen, der havde bedre resultater end vi havde. En kollega fortsatte også sin forskning, og vi lå – så vidt jeg kunne bedømme – nogenlunde på samme niveau rent resultatmæssigt, selvom vi brugte forskellige metoder.

En af de metoder, der gav et ryk fremad, var inspireret af et tysk system, der hed: NPSO (Nye punkter for smerter og organterapi). NPSO er opfundet af en tysk heilpraktiker, der hedder Siener, og jeg lærte det af en læge fra Flensborg, Michael Buthke. Tyskerne har tradition for at bruge svag lokalbedøvelse som behandling. Det hedder neuralterapi. NPSO var også beregnet til det, men jeg fandt ud af, at akupunkturnåle virker lige så godt. Det er et komplet system til behandling af rigtig mange lidelser. Men man havde ikke rigtigt nogen resultater med øjenlidelser, så jeg fandt ud af, at min behandling var ret effektivt til det.

Nærmest ved et tilfælde fandt jeg også ud af, at det kunne bruges til at behandle langsynethed med. Den langsynethed som rammer mennesker i 45-50 års alderen. Armene bliver for korte, man har brug for læsebriller for at være i stand til at læse aviser. Min kone, Bodil, min søn, John Junior og jeg var på et kursus på en lille caribisk ø, der hed Nevis. Om aftenen sad vi sammen med de øvrige elever og diskuterede, hvad vi lavede – der var elever fra hele verden. Da en af de andre elever hørte, at vores specialitet var øjenbehandling, spurgte hun, om vi var i stand til at gøre noget ved læse-langsynethed. Jeg havde aldrig prøvet det før. Men jeg prøvede at stikke en nål lige over knæet (NPSO), og til både hendes og min store overraskelse, var hun i stand til at læse avis uden briller i løbet af meget kort tid. Det var for øvrigt på akkurat samme måde, og også under eksotiske forhold, jeg fik forbindelse med Bjarne Riis. Ja, det var ikke Bjarne selv, jeg traf på Costa del Sol, det var hans daværende svigerfar, der var dernede med hans kone for at spille golf – og det var Bodil og jeg også.

Vi boede 50 m fra hinanden og kom til at snakke sammen. En dag var vi ude på en lille dansk restaurant, der hedder Den lille Have i Torremolinos, hvor vi spiste sammen. Vi sad der i haven, og så havde Jørgen købmand glemt sine læsebriller og kunne derfor ikke læse spisesedlen. Jeg sagde til ham, at det skulle jeg nok fikse. Så i løbet af nogle få minutter var han i stand til at læse, hvad der stod på spisesedlen, efter at jeg havde sat nålene i over knæet på ham.
Han blev meget overrasket og spurgte – da chokket havde lagt sig lidt – om jeg også var i stand til at klare et problem med maven. Er der også noget galt med din mave ? spurgte jeg. – Nej, det var der ikke, det var hans svigersøn, der havde nogle problemer. Han var ikke rigtig i stand til at cykle på grund af det der. – Det tror jeg nok jeg kan klare, sagde jeg. Bare kom med ham. Jeg spurgte, hvem hans svigersøn var. Jamen, det var en cykelrytter, der hed Bjarne Riis, der boede nede i Luxembourg. Jeg havde selvfølgelig hørt om Bjarne, selvom jeg ikke havde noget som helst kendskab til cykelløb og heller ikke rigtig kendskab til Bjarne. Men ugen efter dukkede han op på klinikken. Allerede efter første behandling, kunne han føle en bedring i maven, og i løbet af en uges tid var maven i orden.
Senere var jeg akupunktør for Bjarne Riis og hans hold Team Telekom i verdens største cykelløb: Tour de France. Første gang var i 1996, da Bjarne vandt. Det var en fantastisk oplevelse at være med der, og opleve en dansker vinde det løb. Kæmpe flot af Bjarne.
Så, AcuNova har givet os rigtig mange gode oplevelser.

Udenlandske kolleger

Da der er tale om en revolutionerende ny metode til behandling af øjenproblemer, har der været meget stor interesse blandt kollegaer – især i udlandet. Interessen blev skærpet efter, at jeg deltog i en fjernsynsudsendelse på et satalit-program. TV stationen havde først sendt en testperson til Danmark for at se, om det nu var rigtigt. Og da en øjenlæge konstaterede, at der var en effekt på ham, blev jeg inviteret med til en udsendelse, hvor der var mange millioner seere.
Det var en direkte tv-udsendelse og værtinden, Margrethe Schreinermaker, havde inviteret tre testpersoner i studiet, som jeg skulle behandle under udsendelsen. Hun havde også inviteret to øjenlæger med, der skulle kontrollere disse testpersoner – den ene en almindelig praktiserende øjenlæge – og den anden en øjenlæge, der også er professor.
Så hun havde forberedt sig godt !

Jeg havde forsøgt at forberede mig lidt; mine tyskkundskaber var ikke de bedste, eftersom jeg kun har haft tysk 1½ år i skolen, og det er over 30 år siden. Så min kone, Bodil, og jeg fik intensiv tyskundervisning i 15-20 timer, og så var vi klar til udsendelsen. Til de to øjenlægers store overraskelse, fik to ud af de tre testpersoner bedre syn i løbet af udsendelsen.

Især professoren var ret chokeret over det. Det havde også en anden virkning. Der kom rigtig mange patienter fra tysktalende områder. Vi fik så mange henvendelser, at vi ikke havde en chance for selv at behandle dem. Så min søn, John junior, og jeg gik i gang med at uddanne kollegaer syd for grænsen.

Gennem årene har vi haft knap 1000 kollegaer på kursus fra Tyskland, Østrig, Schweiz, Belgien, England, Danmark, Norge, Sverige, Irland, Frankrig og en enkelt fra U.S.A. Cirka 350 af disse er – foruden at være akupunktører – også læger, og cirka 60 er øjenlæger.

Vi har undervist i små hold på 10-15 elever, og almindeligvis har de været blandet. Men jeg har også holdt et enkelt kursus for 12 øjenlæger. Da jeg holdt det kursus for øjenlægerne, havde jeg inviteret en af mine patienter med, der bor i nærheden af Hannover, hvor kurset foregik. Og Hermann Mohnkopf, som han hedder, fortalte de undrende øjenlæger, at han før behandlingen hos os kun havde 10% syn på grund af en blodprop. Efter i alt fire ugers behandling, havde han 90% syn.

Øjenlægerne udspurgte ham nøje og undersøgte ham, fordi de ikke kunne forstå, hvordan det kunne lade sig gøre. Han fortalte også, at han havde henvist cirka 40 patienter til os og 35 af disse havde fået en betydelig bedring.
Det var i øvrigt en meget mærkelig fornemmelse at holde kursus for øjenlæger – især i starten. Først havde de brugt 6-7 år på at blive læger, og derefter studeret yderligere 6-7 år, for at blive speciallæge i øjenbehandling. Og alligevel bruger de en weekend og betaler af deres egen lomme, for at få undervisning af en dansk akupunktør. Jeg spurgte ham, der havde organiseret kurset, hvorfor han havde inviteret mig. Han sagde: “Det blev jeg nødt til. Vi støder på dit navn igen og igen, så vi blev simpelthen nødt til selv at lære teknikken, hvis vi skal klare os i konkurrencen”.

En af de patienter der satte øjenlægerne grå hår i hovedet, er Christian Schulze. Han var en af vore første tyske patienter.
Das Goldene Blat (Det Gyldne Blad) er et af de største ugeblade i Tyskland. Her er, hvad bladet skrev.

(oversat fra tysk)
Christian Schulze har været blind, siden han var et år gammel. Han mistede synet efter en ulykke. Lægerne dømte ham til et liv i mørke. Men nu læser den unge mand på 18 år bøger og cykler glad omkring. Et besøg hos en dansk akupunktør gav ham synet tilbage.
– En Professor fra øjenklinikken i Hamborg skrev en attest på, at skaden i mit hoved havde gjort mig blind for altid, siger Christian.
Jeg kunne skimte lys gennem mit højre øje og med en stor lup, kunne jeg læse enkelte ord, men det tog mig evigheder at stave mig gennem en side. Jeg tog grundskolen på en blindeskole i Hamborg. Jeg havde under 5% syn.
Min stedmor havde læst en ugebladsartikel om, at den danske akupunktør John Boel kunne få blinde til at se, men jeg var meget skeptisk, siger Christian.
For mig var det helt klart, at alle muligheder skulle prøves, siger far Raimond: Jeg ringede til John Boel i Aulum, Danmark og fik en aftale til min søn. John kunne ikke love resultater, men ville ikke give op på forhånd.
Efter to dages behandling sad vi og spiste frokost sammen. “Er der ikke tåge i luften” spurgte Christian. Han pegede på dampen, der stod op fra kaffekoppen.
Jeg forstod, at Johns nåle var begyndt at virke.
Det var første gang i Christians 16 årige liv, han havde set damp.
På vejen hjem så Christian bilernes nummerplader, det kunne han ikke bare 7 dage tidligere.
– Nu har jeg været i Danmark og fået behandling i alt seks uger over en to årig periode. Synet bliver bedre for hver gang. I sommers så jeg så godt, at jeg begyndte at uddanne mig til drejer ligesom min far. Undervisningen går som en leg. Jeg kan læse bøger og følge med i timerne. Det eneste jeg behøver hjælpeudstyr til er, når jeg skal udføre hårfine drejninger i stål, men ved hjælp af en monitor bliver mine drejninger lige så gode som de andre elever, siger Christian.
John Boel fortæller, at han selv blev overrasket over, hvor hurtig Christian fik synet igen. For mig er det en utrolig oplevelse at se, hvordan drengens personlighed også har forandret sig. Da han kom første gang, var han sky og indesluttet. Nu står vi overfor en åben og glad ung mand, som har mod på livet.

– Jeg fik en E-mail fra Christian i sommeren 2001 – 11 år efter behandlingen. Han fortalte, at han havde fast arbejde som drejer, hans syn var så godt, at han klarede sig ligeså godt som sine kolleger på arbejdspladsen.
Han var blevet gift og havde et barn – og så ville han lige sige tak for, hvad AcuNova havde gjort for ham.
Han kunne se i stedet for at leve et liv i mørke.

Tysk bog om AcuNova

En af vores første elever fra Tyskland, læge dr. med. Hans Peter Wutta, har sat journalist Karin Brucker i gang med at skrive en bog om vores metode. Bogen Hedder ”Augen Akupunktur” (Øjen Akupunktur). I bogen beskrives et studie, han har lavet over behandling af 106 patienter. For at undgå nogen som helst fejl – og med tysk grundighed – har han haft universitetet i Hamborg til at lave statistikken.
Statistikken viste en markant synsfremgang for godt 70% af patienterne.

Det var fra det sydlige udland. Desværre har de danske læger ikke vist samme interesse, jeg havde nær sagt tværtimod, bortset fra en håndfuld. Netop i dag havde jeg en patient, der har gået her en gang om måneden i 8 år. Hun har øjenforkalkning (AMD). Det er vi ikke i stand til fuldstændig at helbrede, men i mange tilfælde forbedre. Som hun selv udtrykte det, ville hun på det nærmeste have været blind i dag, hvis hun ikke var kommet i behandling (man bliver ikke helt blind af AMD, men beholder gangsynet).
Patienten sagde, at hun meget gerne ville have skrevet et læserbrev om sine oplevelser, der foruden AMD også havde haft andre yderst gavnlige virkninger på hendes krop. Hun turde imidlertid ikke, fordi hun allerede havde mistet en øjenlæge, der havde sagt til hende, at når hun fik akupunkturbehandling, ville han ikke have noget med hende at gøre. Nu turde hun ikke at risikere at miste en mere.
Jeg ved ikke, om det er lovligt, men i jeg synes, at det er umoralsk af en øjenlæge at opføre sig på den måde. Det er heldigvis ualmindeligt, at patienterne bliver udsat for så dramatisk en behandling. Men, det er ikke ualmindeligt, at de ikke tør at sige til deres øjenlæge, at de går i behandling hos os; fordi de kan mærke på ham eller hende, at de ikke kan lide alternativ behandling.

Artikler i aviser og ugeblade
Vi bringer her nogle uddrag fra artikler, samt nogle få eksempler, der ikke har været omtalt.
Tallet i ( ) er alderen på patienten.

Dagbladet BT
– Ina (75). Jeg bliver behandlet for grøn stær, og efter 13 behandlinger ser jeg langt bedre end før.

Dagbladet skrev:

Sidste udvej
Efter 25 behandlinger og et væsentligt forbedret syn, er den 69-årige Harald ikke det mindste i tvivl om værdien af akupunktur.
I december kunne jeg intet se med mit højre øje. Nu fungerer det næsten normalt. Det er helt fantastisk. Jeg vil mene, at synet er oppe på 80 procent af dets oprindelige styrke, og det bliver stadig bedre.
Det siger den 69-årige, der er en af de 20 ældre, der i de sidste måneder har deltaget i forskningsprojektet hos Bodil og John i Aulum.
Alle 20 lider af øjensygdommen Aldersbetinget Macula Degeneration, i daglig tale øjenforkalkning, den mest udbredte øjenlidelse der rammer ældre mennesker. Sygdommen regnes af den etablerede lægevidenskab for uhelbredelig. Harald havde af sin egen øjenlæge fået den besked, at han måtte lære at leve med sygdommen.

Dagbladet BT
– Knud (79). Jeg troede ikke på det. Jeg har grå stær og forkalkning i øjnene. Jeg ser bedre, end jeg har gjort længe.
Knud ”Murer” har håndskrevet 2 bøger om sine oplevelser med AcuNova. Han har arbejdet hårdt på at få det godkendt af autoriteterne. Bl.a. har han skrevet mange breve til statsministeren og de skiftende sundhedsministre, ligesom han mange gange har optrådt i aviser, radio og TV.
Statsministeren ville ikke godkende AcuNova, fordi akupunktur udført af ikke læger havde forårsaget mange skader.
Da Knud undersøgt det nærmere, fandt han ud af, at der kun var tale om én mindre skade forårsaget af en akupunktør.
– Tak Knud.

Kristelig Dagblad
Blinde og svagtseende fra ind- og udland valfarter til Aulum, en stille stationsby midt mellem Holstebro og Herning.
De kommer fra hele Europa, men først og fremmest Tyskland og Norge, hvor John Boel gennem sine akupunktur behandlinger af øjensygdomme har skabt sig et ry.
– Foruden de kolleger, jeg har uddannet, er vi er kun to-tre akupunktører i hele verden, der foretager de behandlinger, siger han og fortæller om Thomas:
Drengen blev blind under fødslen på grund af en hjerneblødning og var blind de første fem måneder af sit liv.
– Allerede efter de første fire-fem behandlinger begyndte han at få pupil -reaktioner, og han blev bedre og bedre. Da han var et år gammel, blev han undersøgt af øjenlægerne på Statens Øjenklinik, som erklærede hans syn 100 procent i orden.
Havde det ikke været for akupunkturen, ville Thomas have været blind resten af sine dage.
Thomas\’ historie har været i pressen. Aviser og ugeblade herhjemme og i udlandet, har jævnligt skøjtet rundt på solstrålehistorier fra Aulum under overskrifter som: “Han får blinde til at se”, “Før var jeg blind – nu kan jeg se” og “Det ligner mirakler”.
Øjenforkalkninger (AMD), problemer med synet efter færdselsuheld og blodpropper, grøn stær, kikkertsyn. I øvrigt alle mulige og umulige lidelser, med ganske få undtagelser.

Dagbladet
Daniella (30) fra Østrig er det største mirakel, jeg har oplevet, siger akupunktøren, der ellers nok mener, at han har oplevet lidt af hvert.
Jeg har haft gode resultater med øjenpatienter, og jeg har flere gange forbedret synet hos folk, som har været helt blinde. Men det har altid været folk, som tidligere har kunnet se, men er blevet ramt af en øjensygdom.
Daniella er sådan set ikke født blind, men hun er født for tidligt og blev blind, fordi hun fik for meget ilt i kuvøsen. Lægerne har fortalt hende, at synsnerven er død, men det passer ikke, kan vi konstatere.
Da hun kom, var begge øjne grå-hvide, og man kunne ikke se pupillerne. Nu kan man tydelig se pupillen på højre øje, og der sker hele tiden fremskridt også med det venstre.
John Boel er selv overrasket over resultatet. For udenforstående kan det være svært at fatte Daniellas begejstring, når hun fortæller, at hun på sin gåtur svagt kan ane omridset af nogle træer, når hun kikker op.
Det er også svært at blive imponeret over, at hun lige kan skimte den hånd, som man stikker hen foran hendes ansigt. Men når man oplever den lykke, som stråler ud af både Daniella og hendes mor, kan det ikke undgå at gøre indtryk.
For selv om det kun er lidt, hun kan se, så er det en helt ny verden, der åbner sig for den østrigske kvinde. Hun er begejstret som et lille barn, når hun kan skimte et eller andet, og hun skal absolut hen at røre ved alt, hun kan se, – uanset om det bare er en væg eller en kold glasrude. Jeg skal lige se, hvad det er, jeg kan se, som Daniella siger. Tingene ser nemlig ikke ud, som hun har forestillet sig inde i hovedet.

Herning Folkeblad
Akupunktur er en gammel kinesisk lægekunst, så det var noget af en fjer i hatten for John Boel, at han under et besøg i Kina holdt foredrag for 800 kinesere om AcuNova.

Hermed følger uddrag fra et brev fra Kåre fra Norge, der mistede halvdelen af sit syn for år tilbage pga. hjerneblødning, (han kunne ikke se noget i højre side). Hans syn blev bedre, den uge han var i behandling hos os, og forbedringen fortsatte de næste uger hvilken er normalt.
– Mit sidesyn bliver bedre og bedre, specielt de sidste 2 – 3 uger har jeg mærket stor fremgang. Faktisk så meget, at min øjenlæge i torsdags kunne konstatere, at mit syn var godt nok til, at jeg kunne få mit kørekort tilbage – gæt engang, om jeg blev glad.
Jeg har fået flere henvendelser fra personer her i området, som jeg på det varmeste har anbefalet at tage ned til dig …….

Efterfølgende er uddrag af et brev, jeg har modtaget fra en af mine elever i Tyskland: Øjenlæge Dr. C.
I Marts deltog jeg i et kursus, du afholdte om AcuNova.
For en øjenlæge uddannet i vestlig medicin, er det ikke kun forbløffende, men også glædeligt at se hvor godt patienterne reagerer på behandlingen. Jeg har indtil nu behandlet 10 patienter med din metode, og vil her gøre opmærksom på én bestemt patient.
Det drejer sig om Annette M. (36) som har en synsnerve defekt. Før behandlingen havde hun kun 20% syn. Efter to ugers behandling var hendes synsevne steget til 60% på begge øjne – til både hendes og min store glæde. For patienten er det en betydelig forbedring, når vi snakker livskvalitet.

Dagbladet BT skrev (uddrag):

Akupunktur gav 3-årig synet igen
Far måtte være førerhund
Tre-årige Edis fra Sarajevo i Jugoslavien kom til Danmark med et FN-fly, fordi han var ved at blive helt blind. Men det danske hospitalssystem opgav, og det var først hos en akupunktør i Jylland, at familien fik fornyet håb.

Nyt håb
Aulum: Tre-årige Edis Adilovic har fået troen på, at han engang kommer til at spille fodbold, tilbage. Den lille dreng fra Sarajevo kom til Danmark, fordi hans syn langsomt blev dårligere. Men lægerne kunne ikke hjælpe. Det var først hos en akupunktør i Jylland, at Familien fik fornyet håb. “Far der er bilen, “råber Edis, da vi møder ham uden for Akupunkturklinikken i Aulum ved Herning. Han løber over pladsen, stopper foran bildøren, åbner den og sætter sig bag rattet. For tre uger siden traf vi ham for første gang på et flygtningecenter i Stenlille. Der måtte hans far være førerhund for ham, for Edis gik ind i alt.

BT tog initiativet
Akupunktør John Boel svarede ja på stedet, da B.T. spurgte ham, om han ville prøve at behandle Edis. “Den læge, som arbejder fast her hos os, mener at det er en sjælden sygdom, der hedder Sacoidosis,” fortæller John Boel.

Rigshospitalet
Børn bliver meget sjældent ramt af sygdommen. Symptomer som blindhed, feber og lungeproblemer er typiske, og det der sker er, at kroppens immunforsvar går til angreb på sig selv for at sige det populært. Vores læge nåede frem til diagnosen ud fra de undersøgelser, som var blevet foretaget på Rigshospitalet i København. Edis blev udskrevet uden at få nogen behandling, og forældrene fik papirer og røntgenbilleder samt beskeden, at deres dreng aldrig ville få synet tilbage. Ud fra papirerne kunne vi se, at det ikke var muligt for lægerne at fastslå, hvad Edis lider af, fortæller John Boel.
Edis` højre øje er helt lukket, så der kan jeg ikke gøre noget. Men det venstre er ikke så stærkt skadet af sygdommen.
Ud fra Rigshospitalets undersøgelse havde Edis kun 2% af synet på venstre øje tilbage, før han kom til Aulum”.

Lægerne kunne ikke hjælpe
Edis var kun et par år gammel, da synet gradvist begyndte at forsvinde. En læge mente, at det var psykisk betonet, og at Edis selv ønskede at koble alle de grusomme ting fra, som han ikke ville se. En anden ekspert kom frem til, at drengen måtte have en svulst på synsnerven. Og han anbefalede stærkt, at Edis skulle behandles i udlandet. “Håbløsheden blev vores følgesvend i flygtningecenteret. De danske læger havde gjort det helt klart, at vi ikke skulle regne med nogen bedring for vores dreng. Tværtimod,” fortæller Ibro Adilovic.
“Men hos John Boel blev vi taget alvorligt for første gang. For hver dag, som er gået i den uge, vi har været her, har jeg kunnet mærke klare forbedringer i Edis` syn. Nu ser han konturerne af fx biler.
Tidligere kunne han kun registrere, om fjernsynet var tændt eller slukket. Nu kan han se personerne på TV-billedet,” siger Edis` far.

Foredrag for 800 kinesiske akupunktører
Det er alment kendt, at akupunktur stammer fra Kina.
Under kulturrevolutionen flygtede mange af de førende akupunktører imidlertid til Hong Kong og Taiwan.
I 1993 blev der afholdt verdenskongres for akupunktører i Taiwan, hvor jeg var inviteret med som foredragsholder.
Det var meget interessant. Næsten som at sælge sand i Sahara.

Dagbladet 1993 skrev:
Boel Anses for en øjen-guru i Kina

– Hold op, hvor jeg følte mig ydmyg i den forsamling, siger John Boel, netop hjemvendt fra en stor international kongres for akupunktører i Taiwan.
Der deltog 800 af verdens førende akupunktører. Kun 15 af dem var kaukasiske (hvide). John Boel var den eneste danske akupunktør. Han var inviteret over for at holde foredrag om sine behandlinger af øjensygdomme.
– De kinesiske akupunktører har opnået fantastiske resultater på næsten alle felter. Et af de få områder, hvor de har forholdsvis dårlige resultater, er øjenproblemer. Og det er jo netop det område, jeg har specialiseret mig i. Det var en stor ære for mig at blive inviteret. Men en mærkelig fornemmelse at stå og belære akupunktører, der ved betydeligt mere om akupunktur en jeg på alle punkter, på nær eet.
John Boel, der i modsætning til flere af deltagerne på kongressen ikke er hverken sjette eller syvende generations akupunktør, men søn af en murerarbejdsmand i Lemvig, er nået frem til at blive ekspert inden for behandling af øjensygdomme med akupunktur.

Der har været virkelig mange Avis- og ugebladsartikler, TV- og radioudsendelser, rundt omkring i Europa, om resultaterne vore elever har opnået med blinde og svagsynede. Her følger uddrag af en artikel fra det tyske ugeblad Schicksal

Akupunktør Jürgen Hancke var en af mine første elever i Tyskland

Hun var næsten blind – i dag kan hun se bedre end de fleste
Af Elizabeth Thiel (oversat fra tysk).
Det skete på hjemvejen fra arbejdspladsen. “Jeg kørte lige i midten af Køln´s fyraftenstrafik, så pludselig kunne jeg næsten ingenting se”, siger 46-årige Erika Mäurer. “Alt var gråt og utydeligt. Jeg styrede med det sammen ud på nødsporet”.
Hun troede, at det blot handlede om en forbigående synsforstyrrelse. Men det var ikke tilfældet!
Til sidst bad Erika Mäurer en passager om at køre hende til den nærmeste øjenlæge. Hans diagnose lød: Makula degeneration (øjenforkalkning). Det er en forandring på nethinden som fører til tab af synsevne.

Blev hjulpet af akupunktur…
I tiden der fulgte, mislykkedes alle forsøg på at få bragt den fremskredne blindhed i stilstand. Erika Mäurer måtte opgive sit arbejde som kassedame. Til sidst turde hun ikke at gå ud på gaden.
“Mere end én gang legede jeg med tanken om at tage mit eget liv”, kan hun i dag erindre.
Men så fik den fortvivlede kvinde kendskab til den 38-årige akupunktør og optiker, Jürgen Hancke.
Det såkaldte døde område af nethinden”, forklarer Jürgen Hancke om den hidtil ukendte metode,” er oftest kun inaktivt og kan blive genaktiveret”.
På mellem ti og tredive behandlinger, bliver akupunkturpunkterne stimuleret ved hjælp af ganske fine nåle. “På denne måde”, siger Jürgen Hancke, “rører man ved stofskiftet, den lokale blodtilførsel og nervefunktionen.”
Allerede efter den tredje akupunkturbehandling kunne moderen for første gang nogenlunde genkende hendes voksne datter.
To måneder senere var hendes synsevne atter genoprettet.
“En efter-kontrol viste”, fortæller hun og griner stolt, “at jeg i dag kan se bedre med briller, end mange andre mennesker”. På det højre øje ligger min synsevne på 117%. Jeg kan endda genkende ting som andre ikke mere kan se eller kun ufuldkomment.
Men mest lykkelig er kvinden nu over, at hun igen kan deltage i livet. Hun har fået et nyt job og kører også bil igen. “Desuden”, siger hun stille, “havde jeg indvendigt allerede affundet mig med, at skulle tilbringe resten af mine dage i evig mørke”.

Total blind – ni fik synet igen
Der er meget få ”blinde,” der er helt blinde. Dvs. at de overhovedet intet kan se. De fleste er i stand til at se ganske svagt eller se lidt lys.
Af de ca. 5000 øjenpatienter fra ind- og udland vi har behandlet de sidste 13 år, var kun 16 total blinde.
Efter den specielle akupunktur-behandling fik 9 af disse synet igen.
Fælles for alle disse patienter er, at de var opgivet af øjenlægerne. De var dømt til at leve et liv i mørke.
Her er en kort gennemgang af de 9. Tallet i parentes ( ) er patientens alder da hun/han fik synet tilbage.

Thomas (5 måneder)
Total blind pga. hjerneblødning under fødselen. Desuden havde han ekstremt lavt blodsukker de første dage.
Øjenlægen sagde, at der ingen forbindelse var imellem synscentret i hjernen og øjnene.
Efter fem behandlinger havde Thomas pupilreaktion, når vi lyste ham ind i øjnene. Efter 7 måneders behandling (44 behandlinger) var synet normalt.
Se & Hør skrev:
Thomas´ far: Allerede efter kort tids behandling begyndte Thomas som ved et mirakel at reagere på lys, og efter nogle måneder rakte han også ud efter ting. Det havde han aldrig gjort før.
Thomas blev gladere og gladere, og vi kunne nu få øjenkontakt med ham. Vi var himmelhenrykte.
Thomas´ syn blev bedre og bedre, og forældrene tog ham med til Statens Øjenklinik i Hellerup for at få undersøgt hans øjne. Der fik de bekræftet, at Thomas´ syn var perfekt. Samtidig viste en skanning, at det døde væv fra hjerneblødningen var forsvunden.
Vi kan slet ikke finde ord for, hvor glade vi er, siger de glade forældre.

Torgunn (23)
fra Norge havde været udsat for et færdselsuheld og havde været totalt blind i 10 år, da vi behandlede hende første gang.
Allerede efter en uges behandling kunne hun se svagt.
Med dette svage syn så hun for første gang sin søn, der nu var to år gammel og sin mand, som hun nu havde været gift med i tre år.
Torgunn var en rigtig sportspige: Verdensmester i 800 m og 1500 meters løb for blinde.
Hun havde været i behandling hos os i alt otte gange á en uge, da hun en dag pludselig ringede og sagde: ”Jeg ringer bare for at sige, at jeg har fået kørekort”.
Det er ikke svært at forstå den lykke, der lyste ud af Torgunns stemme. Hun havde fået at vide af de bedste øjenlæger i Norge, at hun ville være blind resten af sit liv.
Det er flere år siden nu, og Torgunn ser stadigvæk normalt.
Jeg har ikke tænkt over det, før jeg skriver dette: Det er egentlig mærkelig, at ingen øjenlæger har kontaktes os og spurgt, hvordan dette var muligt. Jeg tænker her på alle ”de andre Torgunner”, der findes rundt omkring i Verden, som må leve deres liv i mørke, fordi de aldrig fik fortalt, at de har en mulighed for, at få i al fald noget af synet igen.
Patienter der har synsproblemer efter slag, fx ved et færdselsuheld, har omkring 80% chance for at komme til at se bedre.

Daniela (29)
Født to måneder for tidlig. Hun blev blind, som tidligere beskrevet, fordi hun fik for meget ilt i kuvøsen.
Uddrag af øjenlæge Dr. Franz´s journal:
”Efter behandling hos John Boel, Danmark i foråret, oplevede hun lysfølsomhed. Nu har hun været hos Boel 4 gange og kan se forskel på håndryg og -flade. Patienten kan genkende fingre. Akupunktur behandlingerne har altså givet hende så meget syn, at hun kan orientere sig. Boel siger, at en videre behandlinger er nødvendig, for at gøre det endnu bedre. Jeg støtter dette forslag”.

Søren (45)
Total blind pga. forgiftning.
Kunstmaler Søren Egebak blev total blind efter en forgiftningsulykke, og han havde forberedt sig på et liv i mørke. Øjenlægen sagde, at han aldrig ville få synet igen.
Søren maler det han kan se, så det er meget interessant at følge hans syns-forbedring igennem de billeder, der smykker væggene på klinikken. Han har ligeledes malet det billede, der er på bagsiden af denne bog.

Herning Folkeblad skrev:
For et halv år siden mistede maleren Søren Egebak synet ved en forgiftningsulykke.
Kunstneren er ramt af livets tilfældighed. En forgiftning gjorde Søren Egebak total blind. Synsnerven er ødelagt, lød beskeden fra det offentlige system, og Egebaks verden henlå i mørke, indtil han sammen med sin hustru tog turen til Aulum og fandt sin redning hos akupunktør John Boel.
– Det var da noget værre noget. Det må vi ha’ gjort noget ved. Vi starter med det samme, sagde en uforbeholdent John Boel.
Og efter fjorten dages intensiv behandling kunne Søren Egebak bogstavelig skimte lys i mørket.
I dag har han fået i hvert fald 30% syn tilbage. Vejen har været lang og sej med megen sorg, men en indædt vilje og en erkendelse af, at han konstant har billeder i sit hoved, der må have liv, ja så vil han male, og det gør han.

Mirjana (52)
Blind pga. ”døde” synsnerver. Har været total blind i 5 år.
Ser periodevis klart, dog ikke hele tiden.

Herbert (61)
Herbert fra Tyskland havde været helt blind i 2½ år efter en medicinforgiftning, der havde forårsaget blødninger på nethinden (Ifølge Herbert er ca. 200 patienter i Tyskland blevet blinde af en blodtryks-medicin i sprøjteform).
Herbert var kaptajn på et skib, så det var frygtelig for ham pludselig at miste synet.
Allerede efter et par dages behandling kunne han skimte stolene i venteværelset. Han har været i behandling i alt seks uger igennem de sidste to år, og ser nu så godt, at han er i stand til at gå omkring ved egen hjælp.
Jeg tror ikke hans syn bliver 100% i orden, men han er meget tilfreds med de forbedringer han har fået indtil nu.

Kirsten (77)
Var vores første øjenpatient. Kirsten havde været blind i 4 år. Hun fik ”fingersyn” allerede efter første behandling. Det var en fantastisk oplevelse for os alle, og det står mejslet ind i hukommelsen. Efter ottende behandling kunne hun se en flue på væggen.

Haldor (66)
Blind i 5 år af Artritis Temporalis.
Da han efter en uges behandling drog hjem til Island, kunne kan gå omkring ved egen hjælp.

Olav (67)
mistede synet pga. grøn stær. Olav er nordmand, og havde været blind et par år. Efter den første uges behandling kunne han skimte lidt, og efter 30 behandlinger var synet så godt, at han kunne se nummerpladerne på bilerne.

Herning Folkeblad skrev:

Lykkelig norsk familie
Laila Arnesen fra Norge har tilbragt hele ugen i Aulum med sine forældre, Johanne og Olav Sneve, og den ti årige datter, Maria Theresa. De har alle fire fået behandlinger ugen igennem.
John Boel har behandlet mange nordmænd. Helt fra Island har der været besøg. Det var en ældre, blind mand, der var her i sommer, og som efter nogle behandlinger fik så meget syn og dermed orienteringssans igen, at han nu selv kan gå omkring. – Jeg læste i et ugeblad om John Boels resultater, fortæller Laila Arnesen. Derfor sendte vi min far herned.
Olav Sneve: Jeg lider af grøn stær, og synet er blevet dårligere og dårligere igennem de seneste 13 år.
Jeg var helt blind.
Efter seks behandlinger begyndte synet at komme. Jeg kunne begynde at se mennesker omkring mig, og nu er synet så godt, at jeg kan se bilernes nummerplade.
Olav er en videnskabelig sensation. Alle øjenlæger ”ved”, at man ikke kan få synes igen, når man er blind pga. grøn stær.

Skrivebogen et godt bevis
Barnebarnet, den 10-årige Maria Theresa, er født stærkt nærsynet med minus 10 i dioptri. En speciel form for nærsynethed der ikke kan klares med briller, og det dårlige syn har givet hende svære problemer i skolearbejdet. Maria Theresa fortæller, at hun ved den første synsprøve i mandags kun kunne se de to øverste bogstavrækker på synstavlen, men nu kan hun se til og med 7. linie:
– Jeg kan tydeligt mærke forskel, når jeg læser og skriver, siger hun.
Laila Arnesen: – Maria Theresa har i ugens løb skrevet hver dag i en skrivebog, og den er også et kraftigt bevis. Vi kan se, hvordan bogstaverne dag for dag er blevet tydeligere og mere korrekte, mens de før hoppede og dansede eller var vendt helt omkring i bogen. Det er jo noget, som ikke blot er glædeligt for hendes daglige færden. Tænk på, hvad det betyder for hele hendes videre udvikling, at hun nu bedre kan følge med i uddannelsessystemet.

Mor og bedstemor også kureret
Laila Arnesen har siden Maria Theresas fødsel for 10 år siden haft en dårlig skulder og en dårlig kæbe. Hun har ikke kunnet løfte den ene arm og har heller ikke kunnet åbne munden mere end ca. 1 cm. Men efter denne uges behandlinger er hun kureret for disse skavanker.
Hele familien stråler af glæde, for også bedstemor Johanne Sneve er blevet hjulpet gennem behandlinger de seneste dage: – Jeg har haft en frossen skulder, så jeg dårligt har kunnet løfte en kaffekop, men nu er alle plagerne i både skulder, hals og ryg væk. Min læge havde ellers sagt til mig, at jeg måtte lære at leve med smerterne, fortæller hun, mens hun svinger armene op over hovedet i triumf.

Dette er en oversættelse af et brev fra en tysk læge:
Hej John,
Jeg har nu behandlet mere end 100 patienter med AcuNova.
I gennemsnit har de fået en synsforbedring på 30 – 50%.
Venlig hilsen
Dr. Mittmann

Kan du huske Daniela fra Østrig?
Hun har været total blind i 30 år – siden fødselen og indtil hun kom i behandling med øjen-akupunktur. Hun havde altså aldrig prøvet at se. Hun var født for tidligt, og blev blind af ilten i kuvøsen. Man kunne ikke se hendes pupiller, da de var dækket af en grå/hvid hinde.
Når hun forestillede sig noget, var det rent fantasi – hun vidste ikke hvordan det så ud.
For eksempel en bil, hvordan så en bil ud for Daniela? Eller farven rød? Hvis jeg skulle beskrive farven rød for Daniela, skulle jeg først forklare hende, at forskellige farver tilbagekaster forskellige bølgelængder. Disse bølgelængder bliver så opfattet af nethinden i øjet, der sender signaler via synsnerven om til synscenteret i hjernen, der sidder i baghovedet. Synscenteret omdanner disse elektriske frekvenser til farven rød. Det er meget forenklet forklaret, men det er nogenlunde sådan det foregår. Daniela er en ret intelligent pige, så hun kunne sagtens forstå, hvad jeg mente.
Men så kommer det store spørgsmål: Kunne hun forestille sig hvordan rød så ud? Nej, vel! Det er meget svært.
Jeg havde for øvrigt en pudsig oplevelse med Daniela. Da vi havde behandlet hende en god uges tid, kunne hun lige pludselig se termokanden i venteværelset. Hun vidste imidlertid ikke, hvad det var hun så, så hun gik hen og mærkede på den, for at finde ud af, hvad det var for noget – så vidste hun det var termokanden. Det er næsten umuligt for andre at forestille sig. Er det ikke rigtig? Det samme var tilfældet, da hun så et hjørne ude i venteværelse. Da vidste hun heller ikke hvad det var. Hun fortalte, at sådan et hjørne så helt anderledes ud, end hun havde forestillet sig. Det må være mærkeligt, at være blind hele sit liv og så lige pludselig opleve den fantastiske følelse at kunne se! Det er meget svært at forklare.

Hermed følger oversættelsen af et brev fra Daniela
Hun er den eneste i hele verden, med den sygdom, der kan se.

Kære Bodil og John.
På Søndag er det 7 uger siden, vi var i Aulum. Som tiden flyver af sted. Jeg kan med glæde fortælle, at mine øjne er meget bedre, og jeg er sikker på, at den nye behandlingsform er fantastisk, idet mit venstre øje bliver bedre og bedre.
Når jeg kommer hjem fra Aulum, opdager jeg altid nye ting i huset og på arbejdet. Hver gang må jeg undre mig: Har tingene altid været der? Da jeg kom hjem, lagde jeg mærke til ryggen på sofaen, det store spejl på badeværelset, og da mor gjorde rent i køkkenet, så jeg for første gang, hvordan det blev gjort. Da vi var ude at handle, så jeg også kurven fuld af friske æbler og senere vandhanen i køkkenet.
For få uger siden havde en arbejdskollega fødselsdag, og vi gratulerede ham. I et andet rum hang der en plakat, som jeg pegede på og fortalte det til mine kollegaer. Når jeg er på arbejdet, kan jeg fortælle, hvad de har i hænderne. De tror ikke deres egne øjne.
Jeg kører i taxi med Karl hjem fra arbejde. En dag sagde jeg, at jeg kunne se hans kind, først blev han helt stille – og bagefter grinede han.
Jeg kan ikke beskrive, hvor glad jeg er over, at jeg kan se mere og mere på nært hold. Jeg har haft en god oplevelse foran fjernsynet, hvor jeg kunne se noget bevæge sig. Mor fortalte mig, at det var unge mennesker, der spillede fodbold. Det var meget spænende, men det varede kun i nogle få øjeblikke. I sidste uge, synes jeg, det varede lidt længere, og senere varede det i 30 sek.
Jeg behøver ikke længere at være tæt på tingene, for at se dem.
Det er ubeskriveligt hvor succesrig, det har været for mig efter bare 16 behandlinger, og det viser også, hvor succesfuld du er. Det er synd, at øjenlægerne kun tror på deres egne behandlingsmetoder. Da jeg besøgte min øjenlæge Dr. Valenter, kunne han ikke tro sine egne øjne.
Tingene jeg ser, er blevet meget tydeligere, end de var i juni. Da kunne jeg kun se 2-3 fingre, men allerede få uger efter kunne jeg se alle fingre. Mor og jeg kunne ikke tro, at alt dette var virkeligt. Det giver mig mere styrke og håb; det er derfor vi tror så meget på dit arbejde. Jeg glemmer aldrig øjeblikket efter de 3 første dage, hvor du kunne se min pupil. Fra det øjeblik, vidste jeg, at det ville blive bedre for hver gang.
Jeg vil ikke gøre mig selv vigtig, men med mine og Herbert´s resultater, er vi et rigtig godt eksempel på, at akupunktur kan vende noget dårlig om til succes. (Herbert er tyskeren, der blev total blind efter en medicinforgiftning)
Hils teamet.
Din ven for altid
Daniela Ostermann
Østrig

Næste artikel er skrevet af Bo Thomsen, der er landsformand for Hovedtropperne (unge hjerneskadede).
Artiklen er bragt i deres medlemsblad: HOVED CIRKLEN

Akupunktør John Boel gav mig synet igen
Da jeg i 1995 faldt ned fra altanen fra 3. sal, pådrog jeg mig en hjerneskade, idet jeg slog nakken mod gelænderet på altanen på 1. sal.
Udover en spastisk lammelse i hele højre side, gav hjerneskaden mig også et synshandicap. Jeg havde fået kikkertsyn, hvilket vil sige, at mit synsfelt blev stærkt indskrænket. Ja, faktisk så meget at min synsrest ikke kunne måles. Et perimeter, som sådan et måleinstrument hedder, kan nemlig kun måle ned til 3 grader, ud af de 180 grader et normalt øje ser.
Jeg blev heldigvis ret god til at bruge den synsrest, jeg nu havde, men kunne ikke helt stille mig tilfreds med det, hvorfor jeg opsøgte akupunktør John Boel, som allerede dengang havde gode resultater med blinde og svagsynede. John fortalte, at hans erfaringer sagde ham, at 60 % af dem, som han havde behandlet fik en væsentlig forbedring af synet.
Det syntes jeg klart var værd at prøve.

Allerede efter de 5 behandlinger følte jeg en bedring, men var samtidig lidt bange for at det var ønsketænkning. En ting var jeg dog overbevist om, min spasticitet i højre side var aftaget til en meget lettere sovende fornemmelse og de krampe anfald, som jeg hele tiden havde var forsvundet. Efter de 10 behandlinger, kunne min synsrest måles, men bedringen var så lille, at det ikke talte med i Johns statistik.

Men for mig betød en enkelt eller to grader jo en hel verden.

Efter at John Boel har udviklet et helt nyt akupunktursystem, har jeg haft fornøjelsen af 2 ugers intensive behandlinger i Aulum. Det har mere end fordoblet mit synsfelt, og jeg oplever stadig en bedring og mere følesans i højre side.

Hvad er det så ham den jyske John Boel kan, for det er bestemt ikke for ingen ting, at han blev kåret til århundredes akupunktør.

John Boel behandler nemlig hjernen med AcuNova.
Så går du rundt med en eller anden skavank, som det etablerede system har givet op overfor, eller vil du måske ”bare” ha\’ lidt hjælp og hurtigere fremgang, så prøv at kontakte John Boel, for at høre hvad han har af erfaring med netop dit problem.

Her følger nogle facts, om hvorfor AcuNova er så effektiv.

John Boels opdagelse: ”Rundt omkring alle led er der meget følsomme refleks punkter, der har forbindelse med de forskellige afsnit af hjernen”.
John Boel udtaler: Jeg har opdaget et helt nyt og anderledes akupunktur system, som jeg har været så optimistisk at kalde ”AcuNova”. Grunden til navnet er, at det meget vel kan vise sig at være fremtidens akupunktur system. Det virker anderledes end alle andre akupunktur systemer, måske med undtagelse af skalp akupunktur.
AcuNova punkterne ligger rundt omkring alle led i kroppen. Rundt omkring leddene er der en særlig struktur, der i funktion minder meget om ”hjernevæv”. Det er nøglen til AcuNovas virkemåde.

Oversættelse af en artikel i det tyske populær-videnskabelige tidsskrift PUNKT
Af Dr. med Reinhard Teuber (en af vore tyske elever)

Øjen – akupunktur iflg. akupunktør John Boel,
I del
Siden december 1996 har jeg i min praksis brugt en ny akupunkturmetode til behandling af øjensygdomme. Metoden er udviklet af akupunktør John Boel fra Danmark. Indenfor de sidste 10 år er mere end 4000 patienter med mange forskellige øjensygdomme – med succes – blevet behandlet af akupunktør Boel. Da han anvender punkter, der adskiller sig fra de klassiske akupunkturpunkter, uddanner han læger og akupunktører over hele Europa i sin specialmetode.
De øjensygdomme, der hyppigst bliver behandlet med AcuNova, er: Øjenforkalkning (Aldersbetinget Makula Degeneration), Glaukom (grøn stær), Katarakt (grå stær), Diabetes-betingede øjenlidelser, nethindelidelser, blodpropper i øjet eller i hjernen, hjerneblødning, synsproblemer efter slag, fx færdselsuheld og Retinitis Pigmentosa (kikkertsyn). Det er ikke alle øjenlidelser, der kan helbredes fuldstændigt, men næsten alle øjenlidelser kan bedres betydeligt. Desuden kan tilbagegangen stoppes ved øjenforkalkning.
AcuNovaen er et relevant tiltag og alternativ til den klassiske skolemedicinske øjenbehandling hos øjenlægen.

Hvordan bliver AcuNova-behandlingen udført?
Ved en AcuNova-behandling bliver der sat nåle i specielle akupunkturpunkter på kroppen, fx mellem øjenbrynene, på hænder, fødder og knæ. Direkte ved øjet eller i øjet bliver der ikke behandlet.
I den første uge bliver patienterne behandlet 2 gange om dagen med mindst en times mellemrum, 5 dage i træk. Efter denne fase bliver patienterne behandlet 2 gange om ugen, så 1 gang om ugen, derefter i gang hver 14. dag og til slut 1 gang om måneden.
For at det opnåede behandlingsresultat forbliver stabilt, bør patienterne regelmæssigt få en akupunkturbehandling – i starten en gang i måneden – for at sikre sig at der ikke indtræffer forværring.

Virker AcuNova på alle patienter?
Alle mennesker reagerer forskelligt på akupunktur. Hos nogle patienter kan man allerede efter 5 -10 behandlinger opnå stor succes, hos andre varer det nogle måneder eller længere. Omkring 10 % af patienterne er resistente overfor enhver form for akupunktur. Det betyder, at disse patienter indtil videre ikke kan blive hjulpet.
I løbet af den første behandlings-uge vil det dog vise sig, hvor godt patienten reagerer på akupunktur (dette gælder ikke ved øjenforkalkning, grå stær og diabetes; her varer det længere tid), og allerede her kan man vurdere, om en viderebehandling ser ud til at være lovende eller ej. Dette er vigtigt, for at patienterne ikke skal have unødige omkostninger.
Man bør få foretaget en generel undersøgelse før en akupunkturbehandling, for derigennem at opdage andre lidelser, som muligvis hænger sammen med øjenlidelsen, så disse også kan behandles.

Generelt kan alle øjenlidelser behandles med AcuNova.
Den eneste lidelse man hidtil ikke har kunnet helbrede eller forbedre, er nærsynethed hos voksne.
Generelt er succes-raten over 60%. Dvs. at over 60 % af patienterne opnår en forbedring. Hos patienter hvor øjenlidelsen ikke direkte skyldes en funktionsforstyrrelse i øjet, men derimod en funktionsforstyrrelse i hjernen (blodansamling i hjernen, blodprop i hovedet, hjerneskade efter ulykker), er der 80 % chance for forbedring.

Øjenforkalkning (Alderdomsbetinget Macula degeneration / AMD)
Denne øjenlidelse er den, der hyppigst behandles med AcuNova. Øjenforkalkning (AMD) kan ikke helbredes fuldstændigt med AcuNova, men man kan stoppe videreudviklingen af sygdommen og opnå en delvis forbedring.
Efter at man har fået stillet diagnosen, er det vigtigt hurtigst muligt at påbegynde AcuNova behandlingerne. Akupunkturen virker også forebyggende på det ikke angrebne øje. Succes-rate 60 %.

Grøn stær I Glaukom.
Behandlingen af grøn stær med AcuNova er meget succesfuld. Hvis patienterne reagerer godt på akupunkturen, kan trykket i øjet formindskes, og i mange tilfælde kan lidelsen helbredes fuldstændigt. Dette gælder også for patienter, der i forvejen er blevet opereret.
Succes – rate 70 %.

Grå stær / katarakt
Behandlingen af grå stær med AcuNova er den mindst relevante. Som regel er linseoperationen hurtigere og bedre. Man har imidlertid god effekt med behandling af grå stær hos børn. Her er det værd at overveje AcuNova før en operation, navnlig fordi øjenlæger meget nødigt opererer grå stær hos børn, da øjet stadig befinder sig i vækst.
AcuNova er relevant, hvis – som det ofte er tilfældet hos ældre patienter – der udover grå stær også er andre øjenlidelser, fx AMD. Her bliver en operation ofte afvist, da fjernelse af linsen ikke vil medføre nogen forbedring af synsevnen. I disse tilfælde fører AcuNova ofte til lindring af de øvrige øjensygdomme, hvorefter en linseoperation igen bliver relevant.
Succes – rate 60%

Nærsynethed
Nærsynethed op til en alder af 20 – 23 år kan godt behandles, da øjet stadig er i vækst. Hos voksne kan nærsynethed endnu ikke behandles.
Succes – rate 75 % (indtil 20 år).

Langsynethed
Den aldersbetingede langsynethed rammer over 90 % af alle mennesker. Ved hjælp af AcuNovaen kan man allerede efter få dobbeltbehandlinger (12-15) sænke dioptritallet, eller patienten kan endda helt give afkald på at bære briller. Både ved den aldersbetingede nærsynethed og nærsynethed i almindelighed kan man – allerede efter de første behandlinger – mærke en bedring af synsstyrken.
Succes- rate 75%

Diabetes- betingede øjenlidelser.
Man kan ikke helbrede diabetes (sukkersyge) med AcuNova, men man kan bedre følge-skaderne bl.a. i øjnene. Blødninger vil først bedres efter flere behandlinger. Ikke med det samme. Er skaderne i øjnene for fremskredne og alvorlige, er det usandsynligt, at man kan opnå noget med AcuNova.
Insulinkrævende diabetikere skal være meget omhyggelige med at måle deres blodsukkerværdier, mens de er i behandling, da AcuNova kan virke så drastisk ind på disse, at man behøver væsentligt mindre insulin.
Succes – rate 60%

Nethindelidelser.
Nethindeløsning skal først behandles med laser hos en øjenlæge.
AcuNova forhindrer yderligere nethindeløsning, og desuden viser det sig, at man kan reducere det ved laserbehandlingen opståede arvæv, og blødninger kan opsuges (genoptages i det omkringliggende væv).
Succes – rate 60%.

Blodpropper i øjet. Blødning på nethinden.
Synsforstyrrelser pga. blodpropper i øjet og hjernen kan – med stor succes – behandles med AcuNova.
Også følgerne af en såkaldt øjeninfarkt (område uden blodforsyning pga. en blodprop) kan forbedres.
Succes – rate 60%.

Retinitis Pigmentosa (kikkertsyn).
Denne arvelige sygdom går for at være uhelbredelig. Erfaringer med AcuNova viser, at man i høj grad kan opnå forbedringer.
Er sygdommen langsomt udviklende og regelmæssigt fremskridende, er chancerne for succes større, end hvis sygdommen udvikler sig i spring.
I gennemsnit kan man generhverve 10-15% større synsevne. I enkelttilfælde er det endda 50 grader.
Hos 60 % af patienterne kan man forhindre en videreudvikling af sygdommen, og bevare det bestående synsfelt.
Succes – rate 60%

Øjen – tumor patienter.
Hos tumor – patienter har man gode resultater med AcuNova. Ved øjentumor – patienter, der fx regelmæssigt må indtage binyrebark hormoner, sættes nåle i supplerende punkter for at ophæve hormonets blokerende virkning af AcuNova.
Succes – rate 60%

Øjenlidelser forårsaget af hjerneskader og medicin – bivirkninger.
Som regel er øjnene hos disse patienter intakte. Synet bliver hindret af uforklarlige forstyrrelser (irritations- og overlednings- forstyrrelser). AcuNova kan kanalisere disse forstyrrelser, og i mange tilfælde går det endog meget hurtigt. Ved blodansamlinger i hjernen bliver blodet opsuget, og endog ar i hjernen kan i visse tilfælde heles fuldstændigt.
Succes – rate 80%

Behandling af børn.
Ved behandling af børn bliver nålene sat i andre punkter end hos voksne. Børn kan generelt behandles i alle aldre. Ved børn anvender man specialnåle, som er særlig korte og tynde, og dermed kan AcuNova – behandlingen gennemføres smertefrit.

Den stadig stigende medieinteresse og den dermed forbundne patientpåvirkning omkring akupunktør John Boel’s AcuNova, vil vække stigende interesse hos befolkningen.
Med behandlings – succes’erne vil viljen I mulighederne for dækning af omkostningerne forbedres. AcuNova er effektiv, succesrig, og uden bivirkninger.

Forbliv raske.
Deres dr. Teuber

II del.
I det sidste blad præsenterede jeg Dem for hvilke muligheder, der findes til at afhjælpe forskellige øjenlidelser. I det følgende får De nogle patienthistorier samt nogle kendsgerninger.
“Først fik jeg to nåle i hænderne, dernæst en i hvert knæ og yderligere en nål i fodsålerne. Så lå jeg i 30 min. Efter 20 behandlinger kunne jeg se som før”. Præcis sådan skildrer Petra Wiedner helbredelsen af hendes øjensygdom. Den 35 – årige indretningsarkitekt led af en nethindeløsning, der truede med at gøre hende blind. På Hamburg Universitetsklinik blev den løse nethinde svejset fast med laser. Laserbehandlingen havde efterladt ar, og desuden dannede der sig huller i den “forsvejsede” nethinde. Øjenlægerne forklarede deres patient “Hvis det ikke bliver bedre, bliver De blind.”
Da hørte Petra Wiedner om den danske akupunktør John Boel. Han opnår bemærkelsesværdige behandlingsresultater med øjensygdomme, der i den traditionelle medicin betragtes som uhelbredelige, fx øjenforkalkning (AMD = Aldersbetinget Macula Degeneration) (en øjensygdom der breder sig fra randen til centrum af synsfeltet ) og Retinitis Pigmentosa (en øjensygdom der breder sig fra centrum til randen af synsfeltet), såvel som blindhed som følge af hjerneskade.
Boel er specialist i kinesisk medicin og akupunktur, han har siden 1988 specialiseret sig i øjensygdomme. Siden da har han – i sin akupunkturklinik i den lille by Aulum – med succes behandlet mere end 2500 patienter (1996).
Gennem et intensivt studie af det kinesiske og koreanske akupunktursystem samt egen forskning fandt Boel 8 hidtil ukendte indstikssteder I akupunkturpunkter. Det er energipunkter, der har direkte sammenhæng med øjet. “Punkterne på hænder, fødder og knæ udgør det væsentlige i den nutidige succes med AcuNova.” Det er bevist, at mange patienters synsevne er stabil, selv efter flere år.
Således gik det også indendørsarkitekt Petra Wiedner. Stik imod øjenlægernes vurdering – at øjets nethinde ikke ville regenerere – lykkedes det alligevel med akupunktur. Pga. stimulering af energibanerne med akupunkturnåle gendannedes nethinden, ligesom normal hud gør.
Lægerne på Hamburg Universitetsklinik var målløse, da Petra Wiedner kom til efterundersøgelse – – efter akupunkturbehandlingen. Den behandlende læge udtalte “Det er magi, det kan simpelthen ikke være sandt.”
I et andet tilfælde generhvervede en ældre mand 30 % af sin synsevne:
I foråret forringedes den 74 årige pensionist Bruno Joecks’ syn sig drastisk. I slutningen af 1995 konstaterede øjenlægerne, at kun 10 % af synsevnen var i behold, hvilket betød, at han ville blive blind.
I Bad Salzungen, Meiningen og Suhl (byer i Tyskland) opsøgte han i alt 6 øjenlæger med en gnist af håb om, at han alligevel kunne blive hjulpet.
Alle øjenspecialister i Thüringen og omegn fastslog enstemmigt, at der forelå en manglende kredsløb i synscellerne. Der fandtes ingen mulighed for at hjælpe ham.
Ved et rent tilfælde stødte en god bekendt af Bruno Joecks på en avisartikel, som berettede om en akupunktør i Danmark, som kunne give selv blinde synet tilbage. Veninden var først skeptisk over for denne oplysning, men jo mere hun tænkte over det, og også talte med Bruno Joecks om det, jo mere modnedes beslutningen om alligevel at kontakte denne specialist.
Det var i juli 1995, og kort tid efter modtog de svar fra Boel. Sygehistorierne om akupunktør Boels patienter var yderst interessante for Bruno Joecks, for de gav eksempler på mennesker, der via akupunktur havde generhvervet deres synsevne.
“Egentlig behøvede jeg ikke særlig lang tids overvejelse, før jeg traf beslutningen om at prøve denne behandling; for mig var det med sikkerhed den sidste chance for nogensinde at kunne komme til at se bare lidt,” understregede Bruno Joecks i samtalen.
Med håbet om behandlingssucces, rejste den frejdige pensionist d. 4. – 9. sept. 1995 til Danmark, sammen med sin tidligere arbejdskollega.
I alt modtog Bruno Joecks ti akupunkturbehandlinger. To gange dagligt blev 8 nåle sat i forskellige kropsdele. Efter den sidste akupunkturbehandling skulle Bruno Joecks læse bogstaver.
Selvom han før akupunkturbehandlingerne ikke engang kunne læse det største bogstav på synstavlen, læste han nu de øverste 4 linier. Bruno Joecks kunne i dette øjeblik næsten ikke fatte det, og han beskrev følelsen som den største glæde i sit liv.
Det, at have generhvervet 30 % af sin synsevne, er for den ældre herre den største gevinst og et helt nyt liv. Han kan nu igen klare sig selv i sin lejlighed. Han kan lave mad og gå tur med sine venner.
I foråret næste år rejser Bruno Joecks igen til Danmark, akupunktør John Boel havde fortalt ham, at han gennem en videre behandlingsrække havde chance for at opnå yderligere forbedring af synsevnen. Det lykkedes
I slutningen af hans ophold i den danske akupunkturklinik udspilede der sig en interessant episode.
Den tredje aften var der to kortspillere, der søgte en tredjemand og henvendte sig til Bruno Joecks. Han svarede, at han jo alligevel ikke kunne se kortene. Da han endelig – efter flere opfordringer – alligevel prøvede, troede ban ikke sine egne øjne. Han kunne se samtlige kort.
På spørgsmålet om han kunne forklare, hvordan han generhvervede sit syn, svarede Bruno Joecks:
“Man skal bare tro fuldt og fast på succes.”
Bruno Joecks vil gerne takke alle de, som har hjulpet ham med at overvinde en skæbne som blind og dermed give ham et nyt livsindhold.

– Denne artikel blev skrevet i 1996. I dag er resultaterne betydelig bedre.
– Det er hermed dokumenteret, at det er muligt – i visse tilfælde – at gøre noget ved de øjenproblemer, som øjenlæger verden over ikke kan hjælpe med.

– Det er naturligvis kun en lille brøkdel af de succeser, vi har haft igennem årene. Fælles for dem alle sammen er, at de er opgivet af øjenlægerne. Når man læser disse historier, ser det måske ikke ud af så meget. Men, det man skal tænke på er, at bag hver eneste én er der et levende menneske med en familie. Så, på den måde har det indflydelse på ret så mange liv. Der er også mange, der har været med til at sprede den nye videnskab ud til patienter over hele Europa.

Pressen og AcuNova

Der har været mange hundreder avis- og ugebladsartikler og over 200 radio- og tv-programmer i ind- og udland om vores behandling af blinde og svagsynede. Vi bringer her nogle uddrag fra disse artikler, samt nogle få eksempler, der ikke har været omtalt. Tallet i () er alderen på patienten.

Jeg er akupunktør. Håndværker. Jeg har ikke lært forskning på noget universitet, så derfor har jeg måttet finde ud af det selv. Det begyndte i 1988. I starten hjalp vi cirka 25% af øjenpatienterne. Det er bedre end kinesisk akupunktur, men absolut ikke godt nok efter mine forestillinger. Så derfor gik jeg i gang med at undersøge, om der var andre og bedre måder at gøre det på. Og det er netop ordbogens definition på forskning.

De første år var jeg ikke var klar over, at det jeg gik og lavede var forskning. Først startede jeg med at eksperimentere med punkterne under fødderne. Jeg fandt ud af, at hvis jeg flyttede dem en ½ cm cirka, og placerede dem over leddene, var resultatet bedre, end ved de gamle steder. Det var meget opløftende. Det betød, at der var chance for, at det kunne blive endnu bedre.
Den første total blinde patient jeg helbredte hed Kirsten. Det var en fantastisk oplevelse. Allerede efter den første behandling, var hun i stand til at se – ikke tydeligt – hun havde det man kalder fingersyn. Det rygtedes. Der var en hel del omtale af Kirstens behandling hos os i radio, avis og ugeblade. Her er lidt af omtalen:

Se & Hør:
Endelig kunne Kirsten SE sit barnebarn.
I 1981 blev Kirsten (77) ramt af en blodprop i hjernen. Oven i det fik hun hjerneblødning to gange. En virus gjorde tragedien fuldkommen. Synsnerven tog skade og den gamle kvinde blev total blind. Redningen kom sidst i november. En god veninde kom glædestrålende på besøg: “Jeg er blevet kureret for min øjensygdom hos en akupunktør i Aulum, og jeg har bestilt tid til dig Kirsten.”
Efter nogle få behandlinger begyndte synet pludselig at komme igen. Siden er det gået stadig fremad, og da SE & HØR overværede en behandling hos akupunktøren, kunne Kirsten se en flue flyve rundt oppe under loftet.

Som sagt kom der rigtig mange øjenpatienter på grund Kirsten. Det er klart, at jeg ville gøre mit yderste for at hjælpe dem så godt som muligt. Så derfor prøvede jeg hele tiden noget nyt. Jeg gjorde det på den måde, at hver måned prøvede jeg ét nyt punkt. Jeg behandlede altså ét nyt punkt med akupunktur hver måned. Ved månedens slutning vurderede jeg resultaterne, og hvis de var bedre end sidste måned, tog jeg det pågældende punkt ind som standard-behandling. Hvis resultaterne var de samme som sidste måned, forkastede jeg det punkt, og prøvede et nyt punkt måneden efter igen. Det var en spændende tid, især i starten – en meget spændende tid.
Der kunne gå måneder, hvor resultaterne forblev på samme niveau, for så lige pludselig at lave kvante-spring, når jeg fandt et punkt, der var meget potent. Jeg opsøgte også kollegaer fra hele verden, deltog i kongresser for at høre, om der var andre, der arbejdede med øjne. Om der var nogen, der havde bedre resultater end vi havde. En kollega fortsatte også sin forskning, og vi lå – så vidt jeg kunne bedømme – nogenlunde på samme niveau rent resultatmæssigt, selvom vi brugte forskellige metoder.

En af de metoder, der gav et ryk fremad, var inspireret af et tysk system, der hed: NPSO (Nye punkter for smerter og organterapi). NPSO er opfundet af en tysk heilpraktiker, der hedder Siener, og jeg lærte det af en læge fra Flensborg, Michael Buthke. Tyskerne har tradition for at bruge svag lokalbedøvelse som behandling. Det hedder neuralterapi. NPSO var også beregnet til det, men jeg fandt ud af, at akupunkturnåle virker lige så godt. Det er et komplet system til behandling af rigtig mange lidelser. Men man havde ikke rigtigt nogen resultater med øjenlidelser, så jeg fandt ud af, at min behandling var ret effektivt til det.

Nærmest ved et tilfælde fandt jeg også ud af, at det kunne bruges til at behandle langsynethed med. Den langsynethed som rammer mennesker i 45-50 års alderen. Armene bliver for korte, man har brug for læsebriller for at være i stand til at læse aviser. Min kone, Bodil, min søn, John Junior og jeg var på et kursus på en lille caribisk ø, der hed Nevis. Om aftenen sad vi sammen med de øvrige elever og diskuterede, hvad vi lavede – der var elever fra hele verden. Da en af de andre elever hørte, at vores specialitet var øjenbehandling, spurgte hun, om vi var i stand til at gøre noget ved læse-langsynethed. Jeg havde aldrig prøvet det før. Men jeg prøvede at stikke en nål lige over knæet (NPSO), og til både hendes og min store overraskelse, var hun i stand til at læse avis uden briller i løbet af meget kort tid. Det var for øvrigt på akkurat samme måde, og også under eksotiske forhold, jeg fik forbindelse med Bjarne Riis. Ja, det var ikke Bjarne selv, jeg traf på Costa del Sol, det var hans daværende svigerfar, der var dernede med hans kone for at spille golf – og det var Bodil og jeg også.

Vi boede 50 m fra hinanden og kom til at snakke sammen. En dag var vi ude på en lille dansk restaurant, der hedder Den lille Have i Torremolinos, hvor vi spiste sammen. Vi sad der i haven, og så havde Jørgen købmand glemt sine læsebriller og kunne derfor ikke læse spisesedlen. Jeg sagde til ham, at det skulle jeg nok fikse. Så i løbet af nogle få minutter var han i stand til at læse, hvad der stod på spisesedlen, efter at jeg havde sat nålene i over knæet på ham.

Han blev meget overrasket og spurgte – da chokket havde lagt sig lidt – om jeg også var i stand til at klare et problem med maven. Er der også noget galt med din mave ? spurgte jeg. – Nej, det var der ikke, det var hans svigersøn, der havde nogle problemer. Han var ikke rigtig i stand til at cykle på grund af det der. – Det tror jeg nok jeg kan klare, sagde jeg. Bare kom med ham. Jeg spurgte, hvem hans svigersøn var. Jamen, det var en cykelrytter, der hed Bjarne Riis, der boede nede i Luxembourg. Jeg havde selvfølgelig hørt om Bjarne, selvom jeg ikke havde noget som helst kendskab til cykelløb og heller ikke rigtig kendskab til Bjarne. Men ugen efter dukkede han op på klinikken. Allerede efter første behandling, kunne han føle en bedring i maven, og i løbet af en uges tid var maven i orden.

Senere var jeg akupunktør for Bjarne Riis og hans hold Team Telekom i verdens største cykelløb: Tour de France. Første gang var i 1996, da Bjarne vandt. Det var en fantastisk oplevelse at være med der, og opleve en dansker vinde det løb. Kæmpe flot af Bjarne.
Så, AcuNova har givet os rigtig mange gode oplevelser.

Udenlandske kolleger

Da der er tale om en revolutionerende ny metode til behandling af øjenproblemer, har der været meget stor interesse blandt kollegaer – især i udlandet. Interessen blev skærpet efter, at jeg deltog i en fjernsynsudsendelse på et satalit-program. TV stationen havde først sendt en testperson til Danmark for at se, om det nu var rigtigt. Og da en øjenlæge konstaterede, at der var en effekt på ham, blev jeg inviteret med til en udsendelse, hvor der var mange millioner seere.

Det var en direkte tv-udsendelse og værtinden, Margrethe Schreinermaker, havde inviteret tre testpersoner i studiet, som jeg skulle behandle under udsendelsen. Hun havde også inviteret to øjenlæger med, der skulle kontrollere disse testpersoner – den ene en almindelig praktiserende øjenlæge – og den anden en øjenlæge, der også er professor.
Så hun havde forberedt sig godt !
Jeg havde forsøgt at forberede mig lidt; mine tyskkundskaber var ikke de bedste, eftersom jeg kun har haft tysk 1½ år i skolen, og det er over 30 år siden. Så min kone, Bodil, og jeg fik intensiv tyskundervisning i 15-20 timer, og så var vi klar til udsendelsen. Til de to øjenlægers store overraskelse, fik to ud af de tre testpersoner bedre syn i løbet af udsendelsen.

Især professoren var ret chokeret over det. Det havde også en anden virkning. Der kom rigtig mange patienter fra tysktalende områder. Vi fik så mange henvendelser, at vi ikke havde en chance for selv at behandle dem. Så min søn, John junior, og jeg gik i gang med at uddanne kollegaer syd for grænsen.

Gennem årene har vi haft knap 1000 kollegaer på kursus fra Tyskland, Østrig, Schweiz, Belgien, England, Danmark, Norge, Sverige, Irland, Frankrig og en enkelt fra U.S.A. Cirka 350 af disse er – foruden at være akupunktører – også læger, og cirka 60 er øjenlæger.

Vi har undervist i små hold på 10-15 elever, og almindeligvis har de været blandet. Men jeg har også holdt et enkelt kursus for 12 øjenlæger. Da jeg holdt det kursus for øjenlægerne, havde jeg inviteret en af mine patienter med, der bor i nærheden af Hannover, hvor kurset foregik. Og Hermann Mohnkopf, som han hedder, fortalte de undrende øjenlæger, at han før behandlingen hos os kun havde 10% syn på grund af en blodprop. Efter i alt fire ugers behandling, havde han 90% syn.

Øjenlægerne udspurgte ham nøje og undersøgte ham, fordi de ikke kunne forstå, hvordan det kunne lade sig gøre. Han fortalte også, at han havde henvist cirka 40 patienter til os og 35 af disse havde fået en betydelig bedring.
Det var i øvrigt en meget mærkelig fornemmelse at holde kursus for øjenlæger – især i starten. Først havde de brugt 6-7 år på at blive læger, og derefter studeret yderligere 6-7 år, for at blive speciallæge i øjenbehandling. Og alligevel bruger de en weekend og betaler af deres egen lomme, for at få undervisning af en dansk akupunktør. Jeg spurgte ham, der havde organiseret kurset, hvorfor han havde inviteret mig. Han sagde: “Det blev jeg nødt til. Vi støder på dit navn igen og igen, så vi blev simpelthen nødt til selv at lære teknikken, hvis vi skal klare os i konkurrencen”.

En af de patienter der satte øjenlægerne grå hår i hovedet, er Christian Schulze. Han var en af vore første tyske patienter.
Das Goldene Blat (Det Gyldne Blad) er et af de største ugeblade i Tyskland. Her er, hvad bladet skrev.

(oversat fra tysk)
Christian Schulze har været blind, siden han var et år gammel. Han mistede synet efter en ulykke. Lægerne dømte ham til et liv i mørke. Men nu læser den unge mand på 18 år bøger og cykler glad omkring. Et besøg hos en dansk akupunktør gav ham synet tilbage.
– En Professor fra øjenklinikken i Hamborg skrev en attest på, at skaden i mit hoved havde gjort mig blind for altid, siger Christian.
“Jeg kunne skimte lys gennem mit højre øje og med en stor lup, kunne jeg læse enkelte ord, men det tog mig evigheder at stave mig gennem en side. Jeg tog grundskolen på en blindeskole i Hamborg. Jeg havde under 5% syn.
Min stedmor havde læst en ugebladsartikel om, at den danske akupunktør John Boel kunne få blinde til at se, men jeg var meget skeptisk”, siger Christian.
“For mig var det helt klart, at alle muligheder skulle prøves”, siger far Raimond: “Jeg ringede til John Boel i Aulum, Danmark og fik en aftale til min søn. John kunne ikke love resultater, men ville ikke give op på forhånd.
Efter to dages behandling sad vi og spiste frokost sammen. “Er der ikke tåge i luften” spurgte Christian. Han pegede på dampen, der stod op fra kaffekoppen.
Jeg forstod, at Johns nåle var begyndt at virke.
Det var første gang i Christians 16 årige liv, han havde set damp.
På vejen hjem så Christian bilernes nummerplader, det kunne han ikke bare 7 dage tidligere.”
– Nu har jeg været i Danmark og fået behandling i alt seks uger over en to årig periode. Synet bliver bedre for hver gang. I sommers så jeg så godt, at jeg begyndte at uddanne mig til drejer ligesom min far. Undervisningen går som en leg. Jeg kan læse bøger og følge med i timerne. Det eneste jeg behøver hjælpeudstyr til er, når jeg skal udføre hårfine drejninger i stål, men ved hjælp af en monitor bliver mine drejninger lige så gode som de andre elever, siger Christian.
John Boel fortæller, at han selv blev overrasket over, hvor hurtig Christian fik synet igen. For mig er det en utrolig oplevelse at se, hvordan drengens personlighed også har forandret sig. Da han kom første gang, var han sky og indesluttet. Nu står vi overfor en åben og glad ung mand, som har mod på livet.

– Jeg fik en E-mail fra Christian i sommeren 2001 – 11 år efter behandlingen. Han fortalte, at han havde fast arbejde som drejer, hans syn var så godt, at han klarede sig ligeså godt som sine kolleger på arbejdspladsen.
Han var blevet gift og havde et barn – og så ville han lige sige tak for, hvad AcuNovaen havde gjort for ham.
Han kunne se i stedet for at leve et liv i mørke.

Christians´ syn var så dårlig, at vi ikke kunne teste ham første gang han besøgte os. Vi lavede en test da han kom igen, 5 måneder senere den 2. marts. Jeg behøver vist ikke sige, at den nye test viste et helt andet billede.

Tysk bog om AcuNova

En af vores første elever fra Tyskland, læge dr. med. Hans Peter Wutta, har sat journalist Karin Brucker i gang med at skrive en bog om vores metode. Bogen Hedder ”Augen Akupunktur” (Øjen Akupunktur). I bogen beskrives et studie, han har lavet over behandling af 106 patienter. For at undgå nogen som helst fejl – og med tysk grundighed – har han haft universitetet i Hamborg til at lave statistikken.
Statistikken viste en markant synsfremgang for godt 70% af patienterne.

Det var fra det sydlige udland. Desværre har de danske læger ikke vist samme interesse, jeg havde nær sagt tværtimod, bortset fra en håndfuld. Netop i dag havde jeg en patient, der har gået her en gang om måneden i 8 år. Hun har øjenforkalkning (AMD). Det er vi ikke i stand til fuldstændig at helbrede, men i mange tilfælde forbedre. Som hun selv udtrykte det, ville hun på det nærmeste have været blind i dag, hvis hun ikke var kommet i behandling (man bliver ikke helt blind af AMD, men beholder gangsynet).
Patienten sagde, at hun meget gerne ville have skrevet et læserbrev om sine oplevelser, der foruden AMD også havde haft andre yderst gavnlige virkninger på hendes krop. Hun turde imidlertid ikke, fordi hun allerede havde mistet en øjenlæge, der havde sagt til hende, at når hun fik akupunkturbehandling, ville han ikke have noget med hende at gøre. Nu turde hun ikke at risikere at miste en mere.
Jeg ved ikke, om det er lovligt, men i jeg synes, at det er umoralsk af en øjenlæge at opføre sig på den måde. Det er heldigvis ualmindeligt, at patienterne bliver udsat for så dramatisk en behandling. Men, det er ikke ualmindeligt, at de ikke tør at sige til deres øjenlæge, at de går i behandling hos os; fordi de kan mærke på ham eller hende, at de ikke kan lide alternativ behandling.

Artikler i aviser og ugeblade

Vi bringer her nogle uddrag fra artikler, samt nogle få eksempler, der ikke har været omtalt.
Tallet i ( ) er alderen på patienten.

Dagbladet BT
– Ina (75). Jeg bliver behandlet for grøn stær, og efter 13 behandlinger ser jeg langt bedre end før.

Dagbladet skrev:

Sidste udvej
Efter 25 behandlinger og et væsentligt forbedret syn, er den 69-årige Harald ikke det mindste i tvivl om værdien af akupunktur.
I december kunne jeg intet se med mit højre øje. Nu fungerer det næsten normalt. Det er helt fantastisk. Jeg vil mene, at synet er oppe på 80 procent af dets oprindelige styrke, og det bliver stadig bedre.
Det siger den 69-årige, der er en af de 20 ældre, der i de sidste måneder har deltaget i forskningsprojektet hos Bodil og John i Aulum.
Alle 20 lider af øjensygdommen Aldersbetinget Macula Degeneration, i daglig tale øjenforkalkning, den mest udbredte øjenlidelse der rammer ældre mennesker. Sygdommen regnes af den etablerede lægevidenskab for uhelbredelig. Harald havde af sin egen øjenlæge fået den besked, at han måtte lære at leve med sygdommen.

Dagbladet BT
– Knud (79). Jeg troede ikke på det. Jeg har grå stær og forkalkning i øjnene. Jeg ser bedre, end jeg har gjort længe.
Knud ”Murer” har håndskrevet 2 bøger om sine oplevelser med AcuNova. Han har arbejdet hårdt på at få det godkendt af autoriteterne. Bl.a. har han skrevet mange breve til statsministeren og de skiftende sundhedsministre, ligesom han mange gange har optrådt i aviser, radio og TV.
Statsministeren ville ikke godkende AcuNova, fordi akupunktur udført af ikke læger havde forårsaget mange skader.
Da Knud undersøgt det nærmere, fandt han ud af, at der kun var tale om én mindre skade forårsaget af en akupunktør.
– Tak Knud.

Kristelig Dagblad
Blinde og svagtseende fra ind- og udland valfarter til Aulum, en stille stationsby midt mellem Holstebro og Herning.
De kommer fra hele Europa, men først og fremmest Tyskland og Norge, hvor John Boel gennem sine akupunktur behandlinger af øjensygdomme har skabt sig et ry.
– Foruden de kolleger, jeg har uddannet, er vi er kun to-tre akupunktører i hele verden, der foretager de behandlinger, siger han og fortæller om Thomas:
Drengen blev blind under fødslen på grund af en hjerneblødning og var blind de første fem måneder af sit liv.
– Allerede efter de første fire-fem behandlinger begyndte han at få pupil -reaktioner, og han blev bedre og bedre. Da han var et år gammel, blev han undersøgt af øjenlægerne på Statens Øjenklinik, som erklærede hans syn 100 procent i orden.
Havde det ikke været for akupunkturen, ville Thomas have været blind resten af sine dage.
Thomas\’ historie har været i pressen. Aviser og ugeblade herhjemme og i udlandet, har jævnligt skøjtet rundt på solstrålehistorier fra Aulum under overskrifter som: “Han får blinde til at se”, “Før var jeg blind – nu kan jeg se” og “Det ligner mirakler”.
Øjenforkalkninger (AMD), problemer med synet efter færdselsuheld og blodpropper, grøn stær, kikkertsyn. I øvrigt alle mulige og umulige lidelser, med ganske få undtagelser.

Dagbladet
Daniella (30) fra Østrig er det største mirakel, jeg har oplevet, siger akupunktøren, der ellers nok mener, at han har oplevet lidt af hvert.
Jeg har haft gode resultater med øjenpatienter, og jeg har flere gange forbedret synet hos folk, som har været helt blinde. Men det har altid været folk, som tidligere har kunnet se, men er blevet ramt af en øjensygdom.
Daniella er sådan set ikke født blind, men hun er født for tidligt og blev blind, fordi hun fik for meget ilt i kuvøsen. Lægerne har fortalt hende, at synsnerven er død, men det passer ikke, kan vi konstatere.
Da hun kom, var begge øjne grå-hvide, og man kunne ikke se pupillerne. Nu kan man tydelig se pupillen på højre øje, og der sker hele tiden fremskridt også med det venstre.
John Boel er selv overrasket over resultatet. For udenforstående kan det være svært at fatte Daniellas begejstring, når hun fortæller, at hun på sin gåtur svagt kan ane omridset af nogle træer, når hun kikker op.
Det er også svært at blive imponeret over, at hun lige kan skimte den hånd, som man stikker hen foran hendes ansigt. Men når man oplever den lykke, som stråler ud af både Daniella og hendes mor, kan det ikke undgå at gøre indtryk.
For selv om det kun er lidt, hun kan se, så er det en helt ny verden, der åbner sig for den østrigske kvinde. Hun er begejstret som et lille barn, når hun kan skimte et eller andet, og hun skal absolut hen at røre ved alt, hun kan se, – uanset om det bare er en væg eller en kold glasrude. Jeg skal lige se, hvad det er, jeg kan se, som Daniella siger. Tingene ser nemlig ikke ud, som hun har forestillet sig inde i hovedet.

Herning Folkeblad
Akupunktur er en gammel kinesisk lægekunst, så det var noget af en fjer i hatten for John Boel, at han under et besøg i Kina holdt foredrag for 800 kinesere om AcuNova.

Hermed følger uddrag fra et brev fra Kåre fra Norge, der mistede halvdelen af sit syn for år tilbage pga. hjerneblødning, (han kunne ikke se noget i højre side). Hans syn blev bedre, den uge han var i behandling hos os, og forbedringen fortsatte de næste uger hvilken er normalt.
– Mit sidesyn bliver bedre og bedre, specielt de sidste 2 – 3 uger har jeg mærket stor fremgang. Faktisk så meget, at min øjenlæge i torsdags kunne konstatere, at mit syn var godt nok til, at jeg kunne få mit kørekort tilbage – gæt engang, om jeg blev glad.
Jeg har fået flere henvendelser fra personer her i området, som jeg på det varmeste har anbefalet at tage ned til dig …….

Efterfølgende er uddrag af et brev, jeg har modtaget fra en af mine elever i Tyskland: Øjenlæge Dr. C.
I Marts deltog jeg i et kursus, du afholdte om AcuNova.
For en øjenlæge uddannet i vestlig medicin, er det ikke kun forbløffende, men også glædeligt at se hvor godt patienterne reagerer på behandlingen. Jeg har indtil nu behandlet 10 patienter med din metode, og vil her gøre opmærksom på én bestemt patient.
Det drejer sig om Annette M. (36) som har en synsnerve defekt. Før behandlingen havde hun kun 20% syn. Efter to ugers behandling var hendes synsevne steget til 60% på begge øjne – til både hendes og min store glæde. For patienten er det en betydelig forbedring, når vi snakker livskvalitet.

Dagbladet BT skrev (uddrag):

Akupunktur gav 3-årig synet igen
Far måtte være førerhund
Tre-årige Edis fra Sarajevo i Jugoslavien kom til Danmark med et FN-fly, fordi han var ved at blive helt blind. Men det danske hospitalssystem opgav, og det var først hos en akupunktør i Jylland, at familien fik fornyet håb.

Nyt håb
Aulum: Tre-årige Edis Adilovic har fået troen på, at han engang kommer til at spille fodbold, tilbage. Den lille dreng fra Sarajevo kom til Danmark, fordi hans syn langsomt blev dårligere. Men lægerne kunne ikke hjælpe. Det var først hos en akupunktør i Jylland, at Familien fik fornyet håb. “Far der er bilen, “råber Edis, da vi møder ham uden for Akupunkturklinikken i Aulum ved Herning. Han løber over pladsen, stopper foran bildøren, åbner den og sætter sig bag rattet. For tre uger siden traf vi ham for første gang på et flygtningecenter i Stenlille. Der måtte hans far være førerhund for ham, for Edis gik ind i alt.

BT tog initiativet
Akupunktør John Boel svarede ja på stedet, da B.T. spurgte ham, om han ville prøve at behandle Edis. “Den læge, som arbejder fast her hos os, mener at det er en sjælden sygdom, der hedder Sacoidosis,” fortæller John Boel.

Rigshospitalet
Børn bliver meget sjældent ramt af sygdommen. Symptomer som blindhed, feber og lungeproblemer er typiske, og det der sker er, at kroppens immunforsvar går til angreb på sig selv for at sige det populært. Vores læge nåede frem til diagnosen ud fra de undersøgelser, som var blevet foretaget på Rigshospitalet i København. Edis blev udskrevet uden at få nogen behandling, og forældrene fik papirer og røntgenbilleder samt beskeden, at deres dreng aldrig ville få synet tilbage. Ud fra papirerne kunne vi se, at det ikke var muligt for lægerne at fastslå, hvad Edis lider af, fortæller John Boel.
Edis` højre øje er helt lukket, så der kan jeg ikke gøre noget. Men det venstre er ikke så stærkt skadet af sygdommen.
Ud fra Rigshospitalets undersøgelse havde Edis kun 2% af synet på venstre øje tilbage, før han kom til Aulum”.

Lægerne kunne ikke hjælpe
Edis var kun et par år gammel, da synet gradvist begyndte at forsvinde. En læge mente, at det var psykisk betonet, og at Edis selv ønskede at koble alle de grusomme ting fra, som han ikke ville se. En anden ekspert kom frem til, at drengen måtte have en svulst på synsnerven. Og han anbefalede stærkt, at Edis skulle behandles i udlandet. “Håbløsheden blev vores følgesvend i flygtningecenteret. De danske læger havde gjort det helt klart, at vi ikke skulle regne med nogen bedring for vores dreng. Tværtimod,” fortæller Ibro Adilovic.
“Men hos John Boel blev vi taget alvorligt for første gang. For hver dag, som er gået i den uge, vi har været her, har jeg kunnet mærke klare forbedringer i Edis` syn. Nu ser han konturerne af fx biler.
Tidligere kunne han kun registrere, om fjernsynet var tændt eller slukket. Nu kan han se personerne på TV-billedet,” siger Edis` far.

Foredrag for 800 kinesiske akupunktører
Det er alment kendt, at akupunktur stammer fra Kina.
Under kulturrevolutionen flygtede mange af de førende akupunktører imidlertid til Hong Kong og Taiwan.
I 1993 blev der afholdt verdenskongres for akupunktører i Taiwan, hvor jeg var inviteret med som foredragsholder.
Det var meget interessant. Næsten som at sælge sand i Sahara.

Dagbladet 1993 skrev:
Boel Anses for en øjen-guru i Kina

– Hold op, hvor jeg følte mig ydmyg i den forsamling, siger John Boel, netop hjemvendt fra en stor international kongres for akupunktører i Taiwan.
Der deltog 800 af verdens førende akupunktører. Kun 15 af dem var kaukasiske (hvide). John Boel var den eneste danske akupunktør. Han var inviteret over for at holde foredrag om sine behandlinger af øjensygdomme.
– De kinesiske akupunktører har opnået fantastiske resultater på næsten alle felter. Et af de få områder, hvor de har forholdsvis dårlige resultater, er øjenproblemer. Og det er jo netop det område, jeg har specialiseret mig i. Det var en stor ære for mig at blive inviteret. Men en mærkelig fornemmelse at stå og belære akupunktører, der ved betydeligt mere om akupunktur en jeg på alle punkter, på nær eet.
John Boel, der i modsætning til flere af deltagerne på kongressen ikke er hverken sjette eller syvende generations akupunktør, men søn af en murerarbejdsmand i Lemvig, er nået frem til at blive ekspert inden for behandling af øjensygdomme med akupunktur.

Der har været virkelig mange Avis- og ugebladsartikler, TV- og radioudsendelser, rundt omkring i Europa, om resultaterne vore elever har opnået med blinde og svagsynede. Her følger uddrag af en artikel fra det tyske ugeblad Schicksal

Akupunktør Jürgen Hancke var en af mine første elever i Tyskland

Hun var næsten blind – i dag kan hun se bedre end de fleste
Af Elizabeth Thiel (oversat fra tysk).
Det skete på hjemvejen fra arbejdspladsen. “Jeg kørte lige i midten af Køln´s fyraftenstrafik, så pludselig kunne jeg næsten ingenting se”, siger 46-årige Erika Mäurer. “Alt var gråt og utydeligt. Jeg styrede med det sammen ud på nødsporet”.
Hun troede, at det blot handlede om en forbigående synsforstyrrelse. Men det var ikke tilfældet!
Til sidst bad Erika Mäurer en passager om at køre hende til den nærmeste øjenlæge. Hans diagnose lød: Makula degeneration (øjenforkalkning). Det er en forandring på nethinden som fører til tab af synsevne.

Blev hjulpet af akupunktur…
I tiden der fulgte, mislykkedes alle forsøg på at få bragt den fremskredne blindhed i stilstand. Erika Mäurer måtte opgive sit arbejde som kassedame. Til sidst turde hun ikke at gå ud på gaden.
“Mere end én gang legede jeg med tanken om at tage mit eget liv”, kan hun i dag erindre.
Men så fik den fortvivlede kvinde kendskab til den 38-årige akupunktør og optiker, Jürgen Hancke.
Det såkaldte døde område af nethinden”, forklarer Jürgen Hancke om den hidtil ukendte metode,” er oftest kun inaktivt og kan blive genaktiveret”.
På mellem ti og tredive behandlinger, bliver akupunkturpunkterne stimuleret ved hjælp af ganske fine nåle. “På denne måde”, siger Jürgen Hancke, “rører man ved stofskiftet, den lokale blodtilførsel og nervefunktionen.”
Allerede efter den tredje akupunkturbehandling kunne moderen for første gang nogenlunde genkende hendes voksne datter.
To måneder senere var hendes synsevne atter genoprettet.
“En efter-kontrol viste”, fortæller hun og griner stolt, “at jeg i dag kan se bedre med briller, end mange andre mennesker”. På det højre øje ligger min synsevne på 117%. Jeg kan endda genkende ting som andre ikke mere kan se eller kun ufuldkomment.
Men mest lykkelig er kvinden nu over, at hun igen kan deltage i livet. Hun har fået et nyt job og kører også bil igen. “Desuden”, siger hun stille, “havde jeg indvendigt allerede affundet mig med, at skulle tilbringe resten af mine dage i evig mørke”.

Total blind – ni fik synet igen
Der er meget få ”blinde,” der er helt blinde. Dvs. at de overhovedet intet kan se. De fleste er i stand til at se ganske svagt eller se lidt lys.
Af de ca. 5000 øjenpatienter fra ind- og udland vi har behandlet de sidste 13 år, var kun 16 total blinde.
Efter den specielle akupunktur-behandling fik 9 af disse synet igen.
Fælles for alle disse patienter er, at de var opgivet af øjenlægerne. De var dømt til at leve et liv i mørke.
Her er en kort gennemgang af de 9. Tallet i parentes ( ) er patientens alder da hun/han fik synet tilbage.

Thomas (5 måneder)
Total blind pga. hjerneblødning under fødselen. Desuden havde han ekstremt lavt blodsukker de første dage.
Øjenlægen sagde, at der ingen forbindelse var imellem synscentret i hjernen og øjnene.
Efter fem behandlinger havde Thomas pupilreaktion, når vi lyste ham ind i øjnene. Efter 7 måneders behandling (44 behandlinger) var synet normalt.
Se & Hør skrev:
Thomas´ far: Allerede efter kort tids behandling begyndte Thomas som ved et mirakel at reagere på lys, og efter nogle måneder rakte han også ud efter ting. Det havde han aldrig gjort før.
Thomas blev gladere og gladere, og vi kunne nu få øjenkontakt med ham. Vi var himmelhenrykte.
Thomas´ syn blev bedre og bedre, og forældrene tog ham med til Statens Øjenklinik i Hellerup for at få undersøgt hans øjne. Der fik de bekræftet, at Thomas´ syn var perfekt. Samtidig viste en skanning, at det døde væv fra hjerneblødningen var forsvunden.
Vi kan slet ikke finde ord for, hvor glade vi er, siger de glade forældre.

Torgunn (23)
fra Norge havde været udsat for et færdselsuheld og havde været totalt blind i 10 år, da vi behandlede hende første gang.
Allerede efter en uges behandling kunne hun se svagt.
Med dette svage syn så hun for første gang sin søn, der nu var to år gammel og sin mand, som hun nu havde været gift med i tre år.
Torgunn var en rigtig sportspige: Verdensmester i 800 m og 1500 meters løb for blinde.
Hun havde været i behandling hos os i alt otte gange á en uge, da hun en dag pludselig ringede og sagde: ”Jeg ringer bare for at sige, at jeg har fået kørekort”.
Det er ikke svært at forstå den lykke, der lyste ud af Torgunns stemme. Hun havde fået at vide af de bedste øjenlæger i Norge, at hun ville være blind resten af sit liv.
Det er flere år siden nu, og Torgunn ser stadigvæk normalt.
Jeg har ikke tænkt over det, før jeg skriver dette: Det er egentlig mærkelig, at ingen øjenlæger har kontaktes os og spurgt, hvordan dette var muligt. Jeg tænker her på alle ”de andre Torgunner”, der findes rundt omkring i Verden, som må leve deres liv i mørke, fordi de aldrig fik fortalt, at de har en mulighed for, at få i al fald noget af synet igen.
Patienter der har synsproblemer efter slag, fx ved et færdselsuheld, har omkring 80% chance for at komme til at se bedre.

Daniela (29)
Født to måneder for tidlig. Hun blev blind, som tidligere beskrevet, fordi hun fik for meget ilt i kuvøsen.
Uddrag af øjenlæge Dr. Franz´s journal:
”Efter behandling hos John Boel, Danmark i foråret, oplevede hun lysfølsomhed. Nu har hun været hos Boel 4 gange og kan se forskel på håndryg og -flade. Patienten kan genkende fingre. Akupunktur behandlingerne har altså givet hende så meget syn, at hun kan orientere sig. Boel siger, at en videre behandlinger er nødvendig, for at gøre det endnu bedre. Jeg støtter dette forslag”.

Søren (45)
Total blind pga. forgiftning.
Kunstmaler Søren Egebak blev total blind efter en forgiftningsulykke, og han havde forberedt sig på et liv i mørke. Øjenlægen sagde, at han aldrig ville få synet igen.
Søren maler det han kan se, så det er meget interessant at følge hans syns-forbedring igennem de billeder, der smykker væggene på klinikken. Han har ligeledes malet det billede, der er på bagsiden af denne bog.

Herning Folkeblad skrev:
For et halv år siden mistede maleren Søren Egebak synet ved en forgiftningsulykke.
Kunstneren er ramt af livets tilfældighed. En forgiftning gjorde Søren Egebak total blind. Synsnerven er ødelagt, lød beskeden fra det offentlige system, og Egebaks verden henlå i mørke, indtil han sammen med sin hustru tog turen til Aulum og fandt sin redning hos akupunktør John Boel.
– Det var da noget værre noget. Det må vi ha’ gjort noget ved. Vi starter med det samme, sagde en uforbeholdent John Boel.
Og efter fjorten dages intensiv behandling kunne Søren Egebak bogstavelig skimte lys i mørket.
I dag har han fået i hvert fald 30% syn tilbage. Vejen har været lang og sej med megen sorg, men en indædt vilje og en erkendelse af, at han konstant har billeder i sit hoved, der må have liv, ja så vil han male, og det gør han.

Mirjana (52)
Blind pga. ”døde” synsnerver. Har været total blind i 5 år.
Ser periodevis klart, dog ikke hele tiden.

Herbert (61)
Herbert fra Tyskland havde været helt blind i 2½ år efter en medicinforgiftning, der havde forårsaget blødninger på nethinden (Ifølge Herbert er ca. 200 patienter i Tyskland blevet blinde af en blodtryks-medicin i sprøjteform).
Herbert var kaptajn på et skib, så det var frygtelig for ham pludselig at miste synet.
Allerede efter et par dages behandling kunne han skimte stolene i venteværelset. Han har været i behandling i alt seks uger igennem de sidste to år, og ser nu så godt, at han er i stand til at gå omkring ved egen hjælp.
Jeg tror ikke hans syn bliver 100% i orden, men han er meget tilfreds med de forbedringer han har fået indtil nu.

Kirsten (77)
Var vores første øjenpatient. Kirsten havde været blind i 4 år. Hun fik ”fingersyn” allerede efter første behandling. Det var en fantastisk oplevelse for os alle, og det står mejslet ind i hukommelsen. Efter ottende behandling kunne hun se en flue på væggen.

Haldor (66)
Blind i 5 år af Artritis Temporalis.
Da han efter en uges behandling drog hjem til Island, kunne kan gå omkring ved egen hjælp.

Olav (67)
mistede synet pga. grøn stær. Olav er nordmand, og havde været blind et par år. Efter den første uges behandling kunne han skimte lidt, og efter 30 behandlinger var synet så godt, at han kunne se nummerpladerne på bilerne.

Herning Folkeblad skrev:

Lykkelig norsk familie
Laila Arnesen fra Norge har tilbragt hele ugen i Aulum med sine forældre, Johanne og Olav Sneve, og den ti årige datter, Maria Theresa. De har alle fire fået behandlinger ugen igennem.
John Boel har behandlet mange nordmænd. Helt fra Island har der været besøg. Det var en ældre, blind mand, der var her i sommer, og som efter nogle behandlinger fik så meget syn og dermed orienteringssans igen, at han nu selv kan gå omkring. – Jeg læste i et ugeblad om John Boels resultater, fortæller Laila Arnesen. Derfor sendte vi min far herned.
Olav Sneve: Jeg lider af grøn stær, og synet er blevet dårligere og dårligere igennem de seneste 13 år.
Jeg var helt blind.
Efter seks behandlinger begyndte synet at komme. Jeg kunne begynde at se mennesker omkring mig, og nu er synet så godt, at jeg kan se bilernes nummerplade.
Olav er en videnskabelig sensation. Alle øjenlæger ”ved”, at man ikke kan få synes igen, når man er blind pga. grøn stær.

Skrivebogen et godt bevis
Barnebarnet, den 10-årige Maria Theresa, er født stærkt nærsynet med minus 10 i dioptri. En speciel form for nærsynethed der ikke kan klares med briller, og det dårlige syn har givet hende svære problemer i skolearbejdet. Maria Theresa fortæller, at hun ved den første synsprøve i mandags kun kunne se de to øverste bogstavrækker på synstavlen, men nu kan hun se til og med 7. linie:
– Jeg kan tydeligt mærke forskel, når jeg læser og skriver, siger hun.
Laila Arnesen: – Maria Theresa har i ugens løb skrevet hver dag i en skrivebog, og den er også et kraftigt bevis. Vi kan se, hvordan bogstaverne dag for dag er blevet tydeligere og mere korrekte, mens de før hoppede og dansede eller var vendt helt omkring i bogen. Det er jo noget, som ikke blot er glædeligt for hendes daglige færden. Tænk på, hvad det betyder for hele hendes videre udvikling, at hun nu bedre kan følge med i uddannelsessystemet.

Mor og bedstemor også kureret
Laila Arnesen har siden Maria Theresas fødsel for 10 år siden haft en dårlig skulder og en dårlig kæbe. Hun har ikke kunnet løfte den ene arm og har heller ikke kunnet åbne munden mere end ca. 1 cm. Men efter denne uges behandlinger er hun kureret for disse skavanker.
Hele familien stråler af glæde, for også bedstemor Johanne Sneve er blevet hjulpet gennem behandlinger de seneste dage: – Jeg har haft en frossen skulder, så jeg dårligt har kunnet løfte en kaffekop, men nu er alle plagerne i både skulder, hals og ryg væk. Min læge havde ellers sagt til mig, at jeg måtte lære at leve med smerterne, fortæller hun, mens hun svinger armene op over hovedet i triumf.

Dette er en oversættelse af et brev fra en tysk læge:
Hej John,
Jeg har nu behandlet mere end 100 patienter med AcuNova.
I gennemsnit har de fået en synsforbedring på 30 – 50%.
Venlig hilsen
Dr. Mittmann

Kan du huske Daniela fra Østrig?
Hun har været total blind i 30 år – siden fødselen og indtil hun kom i behandling med øjen-akupunktur. Hun havde altså aldrig prøvet at se. Hun var født for tidligt, og blev blind af ilten i kuvøsen. Man kunne ikke se hendes pupiller, da de var dækket af en grå/hvid hinde.
Når hun forestillede sig noget, var det rent fantasi – hun vidste ikke hvordan det så ud.
For eksempel en bil, hvordan så en bil ud for Daniela? Eller farven rød? Hvis jeg skulle beskrive farven rød for Daniela, skulle jeg først forklare hende, at forskellige farver tilbagekaster forskellige bølgelængder. Disse bølgelængder bliver så opfattet af nethinden i øjet, der sender signaler via synsnerven om til synscenteret i hjernen, der sidder i baghovedet. Synscenteret omdanner disse elektriske frekvenser til farven rød. Det er meget forenklet forklaret, men det er nogenlunde sådan det foregår. Daniela er en ret intelligent pige, så hun kunne sagtens forstå, hvad jeg mente.
Men så kommer det store spørgsmål: Kunne hun forestille sig hvordan rød så ud? Nej, vel! Det er meget svært.
Jeg havde for øvrigt en pudsig oplevelse med Daniela. Da vi havde behandlet hende en god uges tid, kunne hun lige pludselig se termokanden i venteværelset. Hun vidste imidlertid ikke, hvad det var hun så, så hun gik hen og mærkede på den, for at finde ud af, hvad det var for noget – så vidste hun det var termokanden. Det er næsten umuligt for andre at forestille sig. Er det ikke rigtig? Det samme var tilfældet, da hun så et hjørne ude i venteværelse. Da vidste hun heller ikke hvad det var. Hun fortalte, at sådan et hjørne så helt anderledes ud, end hun havde forestillet sig. Det må være mærkeligt, at være blind hele sit liv og så lige pludselig opleve den fantastiske følelse at kunne se! Det er meget svært at forklare.

Hermed følger oversættelsen af et brev fra Daniela
Hun er den eneste i hele verden, med den sygdom, der kan se.

Kære Bodil og John.
På Søndag er det 7 uger siden, vi var i Aulum. Som tiden flyver af sted. Jeg kan med glæde fortælle, at mine øjne er meget bedre, og jeg er sikker på, at den nye behandlingsform er fantastisk, idet mit venstre øje bliver bedre og bedre.
Når jeg kommer hjem fra Aulum, opdager jeg altid nye ting i huset og på arbejdet. Hver gang må jeg undre mig: Har tingene altid været der? Da jeg kom hjem, lagde jeg mærke til ryggen på sofaen, det store spejl på badeværelset, og da mor gjorde rent i køkkenet, så jeg for første gang, hvordan det blev gjort. Da vi var ude at handle, så jeg også kurven fuld af friske æbler og senere vandhanen i køkkenet.
For få uger siden havde en arbejdskollega fødselsdag, og vi gratulerede ham. I et andet rum hang der en plakat, som jeg pegede på og fortalte det til mine kollegaer. Når jeg er på arbejdet, kan jeg fortælle, hvad de har i hænderne. De tror ikke deres egne øjne.
Jeg kører i taxi med Karl hjem fra arbejde. En dag sagde jeg, at jeg kunne se hans kind, først blev han helt stille – og bagefter grinede han.
Jeg kan ikke beskrive, hvor glad jeg er over, at jeg kan se mere og mere på nært hold. Jeg har haft en god oplevelse foran fjernsynet, hvor jeg kunne se noget bevæge sig. Mor fortalte mig, at det var unge mennesker, der spillede fodbold. Det var meget spænende, men det varede kun i nogle få øjeblikke. I sidste uge, synes jeg, det varede lidt længere, og senere varede det i 30 sek.
Jeg behøver ikke længere at være tæt på tingene, for at se dem.
Det er ubeskriveligt hvor succesrig, det har været for mig efter bare 16 behandlinger, og det viser også, hvor succesfuld du er. Det er synd, at øjenlægerne kun tror på deres egne behandlingsmetoder. Da jeg besøgte min øjenlæge Dr. Valenter, kunne han ikke tro sine egne øjne.
Tingene jeg ser, er blevet meget tydeligere, end de var i juni. Da kunne jeg kun se 2-3 fingre, men allerede få uger efter kunne jeg se alle fingre. Mor og jeg kunne ikke tro, at alt dette var virkeligt. Det giver mig mere styrke og håb; det er derfor vi tror så meget på dit arbejde. Jeg glemmer aldrig øjeblikket efter de 3 første dage, hvor du kunne se min pupil. Fra det øjeblik, vidste jeg, at det ville blive bedre for hver gang.
Jeg vil ikke gøre mig selv vigtig, men med mine og Herbert´s resultater, er vi et rigtig godt eksempel på, at akupunktur kan vende noget dårlig om til succes. (Herbert er tyskeren, der blev total blind efter en medicinforgiftning)
Hils teamet.
Din ven for altid
Daniela Ostermann
Østrig

Næste artikel er skrevet af Bo Thomsen, der er landsformand for Hovedtropperne (unge hjerneskadede).
Artiklen er bragt i deres medlemsblad: HOVED CIRKLEN

Akupunktør John Boel gav mig synet igen
Da jeg i 1995 faldt ned fra altanen fra 3. sal, pådrog jeg mig en hjerneskade, idet jeg slog nakken mod gelænderet på altanen på 1. sal.
Udover en spastisk lammelse i hele højre side, gav hjerneskaden mig også et synshandicap. Jeg havde fået kikkertsyn, hvilket vil sige, at mit synsfelt blev stærkt indskrænket. Ja, faktisk så meget at min synsrest ikke kunne måles. Et perimeter, som sådan et måleinstrument hedder, kan nemlig kun måle ned til 3 grader, ud af de 180 grader et normalt øje ser.
Jeg blev heldigvis ret god til at bruge den synsrest, jeg nu havde, men kunne ikke helt stille mig tilfreds med det, hvorfor jeg opsøgte akupunktør John Boel, som allerede dengang havde gode resultater med blinde og svagsynede. John fortalte, at hans erfaringer sagde ham, at 60 % af dem, som han havde behandlet fik en væsentlig forbedring af synet.
Det syntes jeg klart var værd at prøve.

Allerede efter de 5 behandlinger følte jeg en bedring, men var samtidig lidt bange for at det var ønsketænkning. En ting var jeg dog overbevist om, min spasticitet i højre side var aftaget til en meget lettere sovende fornemmelse og de krampe anfald, som jeg hele tiden havde var forsvundet. Efter de 10 behandlinger, kunne min synsrest måles, men bedringen var så lille, at det ikke talte med i Johns statistik.

Men for mig betød en enkelt eller to grader jo en hel verden.

Efter at John Boel har udviklet et helt nyt akupunktursystem, har jeg haft fornøjelsen af 2 ugers intensive behandlinger i Aulum. Det har mere end fordoblet mit synsfelt, og jeg oplever stadig en bedring og mere følesans i højre side.

Hvad er det så ham den jyske John Boel kan, for det er bestemt ikke for ingen ting, at han blev kåret til århundredes akupunktør.

John Boel behandler nemlig hjernen med Akupunktur 2000.
Så går du rundt med en eller anden skavank, som det etablerede system har givet op overfor, eller vil du måske ”bare” ha\’ lidt hjælp og hurtigere fremgang, så prøv at kontakte John Boel, for at høre hvad han har af erfaring med netop dit problem.

Her følger nogle facts, om hvorfor akupunktur 2000 er så effektiv.

John Boels opdagelse: ”Rundt omkring alle led er der meget følsomme refleks punkter, der har forbindelse med de forskellige afsnit af hjernen”.
John Boel udtaler: Jeg har opdaget et helt nyt og anderledes akupunktur system, som jeg har været så optimistisk at kalde ”Akupunktur 2000”. Grunden til navnet er, at det meget vel kan vise sig at være fremtidens akupunktur system. Det virker anderledes end alle andre akupunktur systemer, måske med undtagelse af skalp akupunktur.
Akupunktur 2000 punkterne ligger rundt omkring alle led i kroppen. Rundt omkring leddene er der en særlig struktur, der i funktion minder meget om ”hjernevæv”. Det er nøglen til akupunktur 2000’s virkemåde.

Oversættelse af en artikel i det tyske populær-videnskabelige tidsskrift PUNKT
Af Dr. med Reinhard Teuber (en af vore tyske elever)

Øjen – akupunktur iflg. akupunktør John Boel,
I del
Siden december 1996 har jeg i min praksis brugt en ny akupunkturmetode til behandling af øjensygdomme. Metoden er udviklet af akupunktør John Boel fra Danmark. Indenfor de sidste 10 år er mere end 4000 patienter med mange forskellige øjensygdomme – med succes – blevet behandlet af akupunktør Boel. Da han anvender punkter, der adskiller sig fra de klassiske akupunkturpunkter, uddanner han læger og akupunktører over hele Europa i sin specialmetode.
De øjensygdomme, der hyppigst bliver behandlet med AcuNova, er: Øjenforkalkning (Aldersbetinget Makula Degeneration), Glaukom (grøn stær), Katarakt (grå stær), Diabetes-betingede øjenlidelser, nethindelidelser, blodpropper i øjet eller i hjernen, hjerneblødning, synsproblemer efter slag, fx færdselsuheld og Retinitis Pigmentosa (kikkertsyn). Det er ikke alle øjenlidelser, der kan helbredes fuldstændigt, men næsten alle øjenlidelser kan bedres betydeligt. Desuden kan tilbagegangen stoppes ved øjenforkalkning.
AcuNovaen er et relevant tiltag og alternativ til den klassiske skolemedicinske øjenbehandling hos øjenlægen.

Hvordan bliver AcuNova-behandlingen udført?
Ved en AcuNova-behandling bliver der sat nåle i specielle akupunkturpunkter på kroppen, fx mellem øjenbrynene, på hænder, fødder og knæ. Direkte ved øjet eller i øjet bliver der ikke behandlet.
I den første uge bliver patienterne behandlet 2 gange om dagen med mindst en times mellemrum, 5 dage i træk. Efter denne fase bliver patienterne behandlet 2 gange om ugen, så 1 gang om ugen, derefter i gang hver 14. dag og til slut 1 gang om måneden.
For at det opnåede behandlingsresultat forbliver stabilt, bør patienterne regelmæssigt få en akupunkturbehandling – i starten en gang i måneden – for at sikre sig at der ikke indtræffer forværring.

Virker AcuNova på alle patienter?
Alle mennesker reagerer forskelligt på akupunktur. Hos nogle patienter kan man allerede efter 5 -10 behandlinger opnå stor succes, hos andre varer det nogle måneder eller længere. Omkring 10 % af patienterne er resistente overfor enhver form for akupunktur. Det betyder, at disse patienter indtil videre ikke kan blive hjulpet.
I løbet af den første behandlings-uge vil det dog vise sig, hvor godt patienten reagerer på akupunktur (dette gælder ikke ved øjenforkalkning, grå stær og diabetes; her varer det længere tid), og allerede her kan man vurdere, om en viderebehandling ser ud til at være lovende eller ej. Dette er vigtigt, for at patienterne ikke skal have unødige omkostninger.
Man bør få foretaget en generel undersøgelse før en akupunkturbehandling, for derigennem at opdage andre lidelser, som muligvis hænger sammen med øjenlidelsen, så disse også kan behandles.

Generelt kan alle øjenlidelser behandles med AcuNova.
Den eneste lidelse man hidtil ikke har kunnet helbrede eller forbedre, er nærsynethed hos voksne.
Generelt er succes-raten over 60%. Dvs. at over 60 % af patienterne opnår en forbedring. Hos patienter hvor øjenlidelsen ikke direkte skyldes en funktionsforstyrrelse i øjet, men derimod en funktionsforstyrrelse i hjernen (blodansamling i hjernen, blodprop i hovedet, hjerneskade efter ulykker), er der 80 % chance for forbedring.

Øjenforkalkning (Alderdomsbetinget Macula degeneration / AMD)
Denne øjenlidelse er den, der hyppigst behandles med AcuNova. Øjenforkalkning (AMD) kan ikke helbredes fuldstændigt med AcuNova, men man kan stoppe videreudviklingen af sygdommen og opnå en delvis forbedring.
Efter at man har fået stillet diagnosen, er det vigtigt hurtigst muligt at påbegynde AcuNovabehandlingerne. Akupunkturen virker også forebyggende på det ikke angrebne øje. Succes-rate 60 %.

Grøn stær I Glaukom.
Behandlingen af grøn stær med AcuNova er meget succesfuld. Hvis patienterne reagerer godt på akupunkturen, kan trykket i øjet formindskes, og i mange tilfælde kan lidelsen helbredes fuldstændigt. Dette gælder også for patienter, der i forvejen er blevet opereret.
Succes – rate 70 %.

Grå stær / katarakt
Behandlingen af grå stær med AcuNova er den mindst relevante. Som regel er linseoperationen hurtigere og bedre. Man har imidlertid god effekt med behandling af grå stær hos børn. Her er det værd at overveje AcuNova før en operation, navnlig fordi øjenlæger meget nødigt opererer grå stær hos børn, da øjet stadig befinder sig i vækst.
AcuNova er relevant, hvis – som det ofte er tilfældet hos ældre patienter – der udover grå stær også er andre øjenlidelser, fx AMD. Her bliver en operation ofte afvist, da fjernelse af linsen ikke vil medføre nogen forbedring af synsevnen. I disse tilfælde fører AcuNovaen ofte til lindring af de øvrige øjensygdomme, hvorefter en linseoperation igen bliver relevant.
Succes – rate 60%

Nærsynethed
Nærsynethed op til en alder af 20 – 23 år kan godt behandles, da øjet stadig er i vækst. Hos voksne kan nærsynethed endnu ikke behandles.
Succes – rate 75 % (indtil 20 år).

Langsynethed
Den aldersbetingede langsynethed rammer over 90 % af alle mennesker. Ved hjælp af AcuNovaen kan man allerede efter få dobbeltbehandlinger (12-15) sænke dioptritallet, eller patienten kan endda helt give afkald på at bære briller. Både ved den aldersbetingede nærsynethed og nærsynethed i almindelighed kan man – allerede efter de første behandlinger – mærke en bedring af synsstyrken.
Succes- rate 75%

Diabetes- betingede øjenlidelser.
Man kan ikke helbrede diabetes (sukkersyge) med AcuNova, men man kan bedre følge-skaderne bl.a. i øjnene. Blødninger vil først bedres efter flere behandlinger. Ikke med det samme. Er skaderne i øjnene for fremskredne og alvorlige, er det usandsynligt, at man kan opnå noget med AcuNova.
Insulinkrævende diabetikere skal være meget omhyggelige med at måle deres blodsukkerværdier, mens de er i behandling, da AcuNovaen kan virke så drastisk ind på disse, at man behøver væsentligt mindre insulin.
Succes – rate 60%

Nethindelidelser.
Nethindeløsning skal først behandles med laser hos en øjenlæge.
AcuNovaen forhindrer yderligere nethindeløsning, og desuden viser det sig, at man kan reducere det ved laserbehandlingen opståede arvæv, og blødninger kan opsuges (genoptages i det omkringliggende væv).
Succes – rate 60%.

Blodpropper i øjet. Blødning på nethinden.
Synsforstyrrelser pga. blodpropper i øjet og hjernen kan – med stor succes – behandles med AcuNova.
Også følgerne af en såkaldt øjeninfarkt (område uden blodforsyning pga. en blodprop) kan forbedres.
Succes – rate 60%.

Retinitis Pigmentosa (kikkertsyn).
Denne arvelige sygdom går for at være uhelbredelig. Erfaringer med AcuNova viser, at man i høj grad kan opnå forbedringer.
Er sygdommen langsomt udviklende og regelmæssigt fremskridende, er chancerne for succes større, end hvis sygdommen udvikler sig i spring.
I gennemsnit kan man generhverve 10-15% større synsevne. I enkelttilfælde er det endda 50 grader.
Hos 60 % af patienterne kan man forhindre en videreudvikling af sygdommen, og bevare det bestående synsfelt.
Succes – rate 60%

Øjen – tumor patienter.
Hos tumor – patienter har man gode resultater med AcuNova. Ved øjentumor – patienter, der fx regelmæssigt må indtage binyrebark hormoner, sættes nåle i supplerende punkter for at ophæve hormonets blokerende virkning af AcuNovaen.
Succes – rate 60%

Øjenlidelser forårsaget af hjerneskader og medicin – bivirkninger.
Som regel er øjnene hos disse patienter intakte. Synet bliver hindret af uforklarlige forstyrrelser (irritations- og overlednings- forstyrrelser). AcuNova kan kanalisere disse forstyrrelser, og i mange tilfælde går det endog meget hurtigt. Ved blodansamlinger i hjernen bliver blodet opsuget, og endog ar i hjernen kan i visse tilfælde heles fuldstændigt.
Succes – rate 80%

Behandling af børn.
Ved behandling af børn bliver nålene sat i andre punkter end hos voksne. Børn kan generelt behandles i alle aldre. Ved børn anvender man specialnåle, som er særlig korte og tynde, og dermed kan AcuNova – behandlingen gennemføres smertefrit.

Den stadig stigende medieinteresse og den dermed forbundne patientpåvirkning omkring akupunktør John Boel’s AcuNova, vil vække stigende interesse hos befolkningen.
Med behandlings – succes’erne vil viljen I mulighederne for dækning af omkostningerne forbedres. AcuNova er effektiv, succesrig, og uden bivirkninger.

Forbliv raske.
Deres dr. Teuber

II del.
I det sidste blad præsenterede jeg Dem for hvilke muligheder, der findes til at afhjælpe forskellige øjenlidelser. I det følgende får De nogle patienthistorier samt nogle kendsgerninger.
“Først fik jeg to nåle i hænderne, dernæst en i hvert knæ og yderligere en nål i fodsålerne. Så lå jeg i 30 min. Efter 20 behandlinger kunne jeg se som før”. Præcis sådan skildrer Petra Wiedner helbredelsen af hendes øjensygdom. Den 35 – årige indretningsarkitekt led af en nethindeløsning, der truede med at gøre hende blind. På Hamburg Universitetsklinik blev den løse nethinde svejset fast med laser. Laserbehandlingen havde efterladt ar, og desuden dannede der sig huller i den “forsvejsede” nethinde. Øjenlægerne forklarede deres patient “Hvis det ikke bliver bedre, bliver De blind.”
Da hørte Petra Wiedner om den danske akupunktør John Boel. Han opnår bemærk

Han opnår bemærkelsesværdige behandlingsresultater med øjensygdomme, der i den traditionelle medicin betragtes som uhelbredelige, fx øjenforkalkning (AMD = Aldersbetinget Macula Degeneration) (en øjensygdom der breder sig fra randen til centrum af synsfeltet ) og Retinitis Pigmentosa (en øjensygdom der breder sig fra centrum til randen af synsfeltet), såvel som blindhed som følge af hjerneskade.
Boel er specialist i kinesisk medicin og akupunktur, han har siden 1988 specialiseret sig i øjensygdomme. Siden da har han – i sin akupunkturklinik i den lille by Aulum – med succes behandlet mere end 2500 patienter (1996).
Gennem et intensivt studie af det kinesiske og koreanske akupunktursystem samt egen forskning fandt Boel 8 hidtil ukendte indstikssteder I akupunkturpunkter. Det er energipunkter, der har direkte sammenhæng med øjet. “Punkterne på hænder, fødder og knæ udgør det væsentlige i den nutidige succes med AcuNova.” Det er bevist, at mange patienters synsevne er stabil, selv efter flere år.
Således gik det også indendørsarkitekt Petra Wiedner. Stik imod øjenlægernes vurdering – at øjets nethinde ikke ville regenerere – lykkedes det alligevel med akupunktur. Pga. stimulering af energibanerne med akupunkturnåle gendannedes nethinden, ligesom normal hud gør.
Lægerne på Hamburg Universitetsklinik var målløse, da Petra Wiedner kom til efterundersøgelse – – efter akupunkturbehandlingen. Den behandlende læge udtalte “Det er magi, det kan simpelthen ikke være sandt.”
I et andet tilfælde generhvervede en ældre mand 30 % af sin synsevne:
I foråret forringedes den 74 årige pensionist Bruno Joecks’ syn sig drastisk. I slutningen af 1995 konstaterede øjenlægerne, at kun 10 % af synsevnen var i behold, hvilket betød, at han ville blive blind.
I Bad Salzungen, Meiningen og Suhl (byer i Tyskland) opsøgte han i alt 6 øjenlæger med en gnist af håb om, at han alligevel kunne blive hjulpet.
Alle øjenspecialister i Thüringen og omegn fastslog enstemmigt, at der forelå en manglende kredsløb i synscellerne. Der fandtes ingen mulighed for at hjælpe ham.
Ved et rent tilfælde stødte en god bekendt af Bruno Joecks på en avisartikel, som berettede om en akupunktør i Danmark, som kunne give selv blinde synet tilbage. Veninden var først skeptisk over for denne oplysning, men jo mere hun tænkte over det, og også talte med Bruno Joecks om det, jo mere modnedes beslutningen om alligevel at kontakte denne specialist.
Det var i juli 1995, og kort tid efter modtog de svar fra Boel. Sygehistorierne om akupunktør Boels patienter var yderst interessante for Bruno Joecks, for de gav eksempler på mennesker, der via akupunktur havde generhvervet deres synsevne.
“Egentlig behøvede jeg ikke særlig lang tids overvejelse, før jeg traf beslutningen om at prøve denne behandling; for mig var det med sikkerhed den sidste chance for nogensinde at kunne komme til at se bare lidt,” understregede Bruno Joecks i samtalen.
Med håbet om behandlingssucces, rejste den frejdige pensionist d. 4. – 9. sept. 1995 til Danmark, sammen med sin tidligere arbejdskollega.
I alt modtog Bruno Joecks ti akupunkturbehandlinger. To gange dagligt blev 8 nåle sat i forskellige kropsdele. Efter den sidste akupunkturbehandling skulle Bruno Joecks læse bogstaver.
Selvom han før akupunkturbehandlingerne ikke engang kunne læse det største bogstav på synstavlen, læste han nu de øverste 4 linier. Bruno Joecks kunne i dette øjeblik næsten ikke fatte det, og han beskrev følelsen som den største glæde i sit liv.
Det, at have generhvervet 30 % af sin synsevne, er for den ældre herre den største gevinst og et helt nyt liv. Han kan nu igen klare sig selv i sin lejlighed. Han kan lave mad og gå tur med sine venner.
I foråret næste år rejser Bruno Joecks igen til Danmark, akupunktør John Boel havde fortalt ham, at han gennem en videre behandlingsrække havde chance for at opnå yderligere forbedring af synsevnen. Det lykkedes
I slutningen af hans ophold i den danske akupunkturklinik udspilede der sig en interessant episode.
Den tredje aften var der to kortspillere, der søgte en tredjemand og henvendte sig til Bruno Joecks. Han svarede, at han jo alligevel ikke kunne se kortene. Da han endelig – efter flere opfordringer – alligevel prøvede, troede ban ikke sine egne øjne. Han kunne se samtlige kort.
På spørgsmålet om han kunne forklare, hvordan han generhvervede sit syn, svarede Bruno Joecks:
“Man skal bare tro fuldt og fast på succes.”
Bruno Joecks vil gerne takke alle de, som har hjulpet ham med at overvinde en skæbne som blind og dermed give ham et nyt livsindhold.

– Denne artikel blev skrevet i 1996. I dag er resultaterne betydelig bedre.
– Det er hermed dokumenteret, at det er muligt – i visse tilfælde – at gøre noget ved de øjenproblemer, som øjenlæger verden over ikke kan hjælpe med.

– Det er naturligvis kun en lille brøkdel af de succeser, vi har haft igennem årene. Fælles for dem alle sammen er, at de er opgivet af øjenlægerne. Når man læser disse historier, ser det måske ikke ud af så meget. Men, det man skal tænke på er, at bag hver eneste én er der et levende menneske med en familie. Så, på den måde har det indflydelse på ret så mange liv. Der er også mange, der har været med til at sprede den nye videnskab ud til patienter over hele Europa.