Forskellige akupunktursystemer

AcuNova – en helt ny videnskab

Det hele startede med et hold i nakken. Jeg vågnede en morgen og havde meget ondt i nakken og stærke smerter ud i venstre arm – jeg havde åbenbart ligget forkert om natten. Heldigvis skulle jeg ikke have patienter den dag. Jeg har behandlet rigtig mange patienter med hold i nakken, og det plejer ikke at være et problem at fjerne smerterne. Men uanset hvad jeg prøvede i løbet af formiddagen, ville det ikke give sig mere end ca. 25 %.
Jeg kunne altså kun dreje hovedet lidt til højre, så det var problematisk at følge med i undervisningen på det akupunktur kursus, jeg skulle deltage i, i weekenden. Lige så snart jeg prøvede at dreje hovedet til venstre, gjorde det vanvittig ondt! Jeg prøvede at behandle mig selv på alle mulige tænkelige måder med akupunktur. Næsten uden resultat.

Over middag stak jeg nålen i et punkt, der ligger ret tæt på Lunge 5 i albueleddet. Og så skete der noget! På en gang forsvandt en meget stor del af smerten – i løbet af sekunder. Det gjorde et dybt indtryk på mig, et meget dybt indtryk. Jeg arbejdede videre i den retning, men det gav ikke bedre resultat, ved at stikke nåle i og omkring albueleddet. Da jeg vågnede lørdag morgen, var 75% af smerterne stadig forsvundet. Vældig godt, men ikke helt tilfredsstillende. Så da jeg kom på kursus igen, fortsatte jeg min undersøgelse – eller forskning om du vil. Jeg tænkte over, om det havde noget med leddene at gøre, og begyndte at stikke nåle i forskellige finger led. Da jeg stak en nål i langfingerens yderste led, på den mediale (indre) side, skete der noget mirakuløst! Smerten forsvandt fuldstændig.
Jeg tænkte så meget over dette fænomen, at jeg havde svært ved at følge undervisningen.

Jeg var ”heldig”. Mandag morgen, da jeg kom på klinikken, havde én af klinik assistenterne et hold i nakken. Jeg prøvede at finde samme punkt i langfingerens yderste led (Fig. 1). Hun følte en skarp smerte, da jeg ramte et punkt og sagde, at hun mærkede det som om, hun fik 41 graders feber i nakken – og i løbet af 5 sekunder var smerten totalt væk.

Selvom jeg var meget begejstret for opdagelsen, var det først i løbet af nogle uger, jeg forstod, at jeg havde opdaget et helt nyt akupunktur system.

De næste måneder brugte jeg alt min fritid (og en hel del af min arbejdstid) på at udforske det nye system. Efterhånden som forskningen skred frem, blev
jeg klar over, at det nye system indeholdt nogle enestående potentialer, som jeg ikke havde set indenfor noget helbredelses system før. Det var en meget travl og meget interessant periode, hvor min kone, Bodil, var en uvurderlige støtte med at beskrive opdagelserne og fænomenerne, efterhånden som de opstod.
Der kunne gå dage, ja uger, uden fremskridt, så pludselig stødte vi ind i en stime af nye opdagelser og det væltede frem med nye fænomener. Det var en spændende tid for hele familien, og medarbejderne på klinikken spurgte hver dag, om de ikke måtte lære det nye system. Men jeg var klar over, at hvis jeg lærte dem det, inden forskningen var så fremskreden, at jeg havde nogle støbefaste resultater, kunne jeg risikere at lære dem noget falsk, som de måske ville blive ved med at bruge. Så derfor måtte jeg sige, at de blev nødt til at vente, indtil vi kom så langt med forskningen, at vi var på helt fast grund.

Det er vi nu.

AcuNova

Grunden til at jeg kalder mit nye system AcuNova er, at det meget vel kan vise sig at være fremtidens akupunktur system. Det virker anderledes end alle andre akupunktur systemer.

Akupunktur-punkterne ligger rundt omkring alle led i kroppen. I leddene, er der en særlig struktur, der i funktion minder meget om ”hjerne-væv”. Det er nøglen til AcuNovas virkemåde.

Min opdagelse: ”Rundt omkring alle led er der meget følsomme refleks punkter, der har forbindelse med de forskellige afsnit af hjernen”.

AcuNova kan ikke sammenlignes med noget andet akupunktur system, da det overhovedet ikke ligner noget kendt system. Det bekræfter alle de kolleger, der har lært det. De oplyser desuden samstemmende, at det er det hurtigst og stærkest virkende system, de har set.

Derfor virker AcuNova!

Den væsentligste forskel på AcuNova og andre akupunkturmetoder er, at AcuNova virker via hjernen.
Indsættelsen af en akupunkturnål starter en elektrisk proces, hvor der udsendes en strøm med en bestemt elektrisk frekvens. Hvert akupunkturpunkt udsender sin egen unikke frekvens.

Strømmen med den bestemte frekvens vandrer via nervebanerne op til det område i hjernen, der har forbindelse med (styres af) netop den del af kroppen, der er syg. Fra dette område sendes der et signal videre til hypothalamus, der analyserer og videresender signalet til pinealkirtlen og hypofysen.

Hypofysen reagerer på signalet ved at frigøre bestemte hormoner til blodbanen.
Hormonerne i blodet bevirker, at kroppens hormonregulerede organer og kirtler stimuleres til at producere og frigøre forskellige stoffer, herunder fx nogle meget vigtige smertestillende hormoner, der hedder endorfiner.

Frigørelsen af disse endorfiner bevirker, at patientens smerter forsvinder, og dermed ”løsnes der op” for patientens hold i nakken, eller hvad problemet nu er.
Ved akupunkturbehandling frigøres der samtidig en mængde regulerende stoffer fx enzymer og hormoner som kortison og adrenalin.

Vi har fx. en patient, der har øjenforkalkning. Du finder reflekspunktet til nethinden og rammer punktet nøjagtigt. Den del af hjernen, der styrer det sted, vi satte nålen i, vil så forsøge at udbedre skaden på fingeren. Samtidig med at den sender kemiske substanser, som vi før har beskrevet, for at udbedre skaden, løber disse kemiske substanser også til det pågældende reflekspunkt. Dvs. i dette tilfælde nethinden, og går omgående i gang med at udbedre denne skade. Eller med andre ord, helbreder nethinden.

Videnskaben har lært os, at alle celler i hele kroppen udskiftes i løbet af få år bortset fra hjerne og nerve celler. I teorien skulle der altså ikke være nogen lidelse, man ikke kan helbrede med AcuNova. Men nu er den videnskab så ny endnu, så den påstand vover jeg ikke i praksis. Det vil fremtidens forskning vise. Men det vi ved er, at AcuNova har en dramatisk virkning, også på meget alvorlige kroniske lidelser.

Helbredelse

Vi tager det lige en gang til: Vi startede denne proces ved at stikke en nål i refleks kuglen. Det næste fænomen er meget interessant: Nu flyder hormonerne og de andre helsebringende stoffer med blodårerne til det syge område, og starter omgående en helbredende proces.
Hvis en patient fx har ondt i ryggen – uanset af hvilken grund – flyder stofferne til det syge sted i ryggen og starter øjeblikkelig en helbredelse. Hvis akupunktøren har ramt akupunkturpunktet nøjagtigt, sker der en smertelindring omgående.
Hvis en patient har forkalkning af hjertets kransårer (Angina Pectoris), starter omgående en afkalkning af blodårerne, osv.
Hvis en patient har øjenforkalkning (Aldersbetinget Macula Degeneration), påbegyndes en helbredelse af nethinden i øjet.

Beviset

Sindet og kroppen samarbejder på en fantastisk måde, så de forskellige stoffer supplerer hinanden. Det første der sker er, at endorfinerne går i gang med at arbejde. (Endorfin kaldes også kroppens egen morfin, fordi den virker stærk smertestillende). Derfor ser vi ofte, at smerter forsvinder sekunder efter, at nålen er sat præcist i det rigtige punkt.
Lad os tage eksemplet fra før med et hold i nakken. Endorfinerne fjerner smerten således, at man er i stand til at dreje nakken frit og uden smerter. Binyrebarkhormoner går i gang med at fjerne væskeansamlingen, der trykker på nerven og derfor er årsag til smerten. Andre hormoner går i gang med at afslappe musklerne osv. Alle disse stoffer samarbejder om at helbrede patienten.

Det er ikke alt ved AcuNova, der er kendt endnu, der skal forskes yderligere for at afklare alle naturens hemmeligheder, men foreløbig forskning synes at vise, at AcuNova er de andre mikrosystemer overlegen, fordi den løser terapi blokader. Også det skal der forskes mere i.

Så forstår du måske, hvorfor det hedder AcuNova – eller fremtidens akupunktur?

Efter vi har indført AcuNova i øjenbehandling, har vi ikke alene bedre resultater, vi har også hurtigere resultater. I den forbindelse kommer jeg til at tænke på en patient med øjneforkalkning.
Jeg har nævnt øjneforkalkning mange gange, fordi 80% af alle vores øjnepatienter har den lidelse. Den anses for uhelbredelig af lægevidenskaben, men for 12 år siden startede jeg med at behandle en patient, der havde øjneforkalkning. Hun fik dengang en syns forbedring på ca. 15%.

Det er i sig selv bemærkelsesværdigt. Normalt mister patienter med øjenforkalkning det meste af synet i løbet af 12 år, når først tilbagegangen er begyndt som i hendes tilfælde.

Selv om synet altså var nogenlunde efter vores behandlinger, beskrev hun det selv, som om ”der var tåget hele tiden”. Det hele var sløret. Naturligvis havde hun vænnet sig til det, selvom det ikke var særlig behageligt.
Efter den første behandling med AcuNova, forklarede hun, at tågen ligesom lettede, altså blev meget mindre.
Det gav virkelig blod på tænderne til at forsætte.

Dramatiske forbedringer

Vi ved ikke præcis, hvor meget bedre resultaterne er forbedret, efter vi har suppleret øjenbehandlingen med AcuNova. I skrivende stund er forskningen med AcuNova ikke færdig endnu. Det vi kan konstatere er, at der er en betydelig bedring.
Det skulle ikke undre mig, at resultaterne kunne blive endnu bedre.

Da vi jeg begyndte at behandle blinde og svagsynede i 1987, lykkedes behandlingerne hos godt 25% af alle patienter. I dag kan vi hjælpe godt 80% af alle blinde og svagsynede – mere eller mindre.